5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kamu-Sen'den AB'ye tepki

Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul, Avrupa Birliği'nin (AB) kabuslarla dolu bir rüya olduğunu söyledi.
Edremit'te Kamu-Sen lokalinde açıklama yapan Yurdakul, şu ana kadar verdikleri tüm beyanatlarda AB'nin ülke için tuzaklarla dolu olduğunu ve bu birliğin Haçlı zihniyeti ile hareket ettiğini dile getirdiklerini ifade ederek, "AB'nin amacı Türk milletini kendi aralarında eriterek, kendilerine benzetmek. Hıristiyanlaşmış bir Türk milleti yapmak, bizi biz yapan değer yargılarımızı yok etmek olduğunu defalarca söylüyoruz. Bizi dinlemeyenler ve haksız olarak suçlayanların, Parlamento'dan çıkan sonuçla ne kadar haklı olduğumuza inanmış olduklarını umuyoruz" dedi.

Yurdakul, AB'nin bir Hıristiyan Kulübü olmaktan başka bir şey olmadığını öne sürerek, Parlamento'nun aldığı kararlarla da bunu teyit ettiklerini savundu. AB'nin gizli emellerinden bir tanesinin de Türkiye'ye Sevr'i yeniden onaylatmak ve uygulamak olduğunu iddia eden Yurdakul, "Bize Kıbrıs Rum'u tanıyın, limanları açın, Ermeni soykırımını tanıyın, Aleviler'i İslam dışında bir inanç olarak tanıyın ve buna benzer birçok dayatmalarda bulunmaktadır. Türkiye'nin bu dayatmaları kabul etmesi beklenilemez" ifadesinde bulundu.

AB'nin ülkelerinin ve arkadaki güçlerinin amacının Türkiye'yi bölmek ve parçalayarak tarih sahnesinden silmek olduğunu öne süren Yurdakul, AB hareketinin Haçlı Seferleri'nin 21. yüzyıl versiyonu olduğunu, hükümetin artık uyanarak ülkeyi kabuslu rüyaya sürüklememesi gerektiğini ileri sürdü. Hükümetin AB sevdasından vazgeçip kendi milli sevgisine dönmesi gerektiğini savunan Yurdakul, "AB kötü sevgili, ona uymak demek baştan çıkıp kötü yola çıkmak demektir. Hükümet bu sevdadan kurtulmalı. Ülkenin kurtuluşunu AB'den beklemek yerine kendi öz kaynaklarımızla sağlayabiliriz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 18:55:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?