5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kan istasyonları açılacak

Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali, 2006 yılında tüm il ve ilçelere kan istasyonları açmayı hedeflediklerini söyledi.

Genel Başkan Küçükali, 2006 yılında kan bağışı için kampanyalar düzenlemeye devam edeceklerini belirterek, "Kan ver, sen de hayat kurtar sloganıyla öğretmenler, muhtarlar ve cami imamlarıyla ortaklaşa çalışıp halkı şuurlandıracağız" dedi.

Kızılay olarak tüm yurtta kan istasyonları kuracaklarını açıklayan Küçükali, "15 Nisan 2005'deki olağan genel kurulumuza katılan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, 'Benim vatandaşım sokak sokak dolaşıp kan aramasın, buna çare bulun' demişti.

Bunun üzerine Kızılay olarak tüm yurtta kan istasyonları kurmaya karar verip çalışmalara başladık. Türk Kızılay'ı, halk sağlığıyla yakından ilgilenen bir kurum olarak, Türkiye'de kan hizmetlerinin gelişmesi görevini üstlendi.

1957 yılında Ankara ve İstanbul'da ilk kan merkezlerini kuran ve güvenilir kana büyük önem veren Kızılay, kan merkezlerini yeniden organize etmiş, dünyadaki modern ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de kan hizmetlerinin bölgesel kan merkezleri aracılığıyla yürütülmesini sağlamıştır" diye konuştu.

Türk insanına düzenli olarak kan bağışlamayı bir alışkanlık haline getirmek istedikleri ifade eden Tekin Küçükali, alınan kanın bileşenlerine ayrılarak kullanılmasının hem hasta güvenliği hem de verimlilik açışından son derece önem taşıdığını dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2005 Cumartesi 15:44:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?