5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Karantina sona erdi

Balıkesir'in Manyas İlçesi'ne bağlı Kızıksa Beldesi'ndeki kuş gribi hastalığı karantinasının bugün sona erdiği, 21 günlük karantinanın kaldırıldığı bildirildi. Bölgedeki kanatlı hayvanlardan alınacak kan örneklerinin bu defa İstanbul'daki Pendik Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'ne gönderileceği açıklandı.

Balıkesir Tarım İl Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Kızıksa Beldesi'nde ortaya çıkan kuş gribi hastalığı sebebiyle hastalık bölgesi 7 Ekim 2005 tarihinde müdürlüğümüz hayvan sağlığı şubesince karantinaya alınmış olup, 21 günlük karantina dönemi 28 Ekim 2005 tarihi itibariyle sona ermiştir" denildi.

Hastalık süresince bölgede 3 ve 10 kilometre yarı çaplı gözetim bölgeleri oluşturulmuştu. Bu bölgeler içinde kalan 8 ticari ve 15 köyde bulunan kanatlı hayvanların düzenli olarak klinik incelemeye tabi tutulduğu, klinik inceleme ve gözlemler sonucunda herhangi bir olumsuz duruma ve ikinci bir hastalık vakasına rastlanmadığı bildirildi.

Manyas'ta bugünden itibaren serolojik surveylans (verilerin sistematik olarak toplanması ve değerlendirilmesi) çalışmalarına başlandığı belirtildi. Çalışma gereği gözetim bölgesi içerisinde bulunan 8 ticari ve 15 köydeki kanatlı hayvanlardan alınacak kan örneklerinin Pendik Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'ne gönderileceği açıklandı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın tavuk vebası hastalığıyla ilgili surveylans çalışma prensipleri doğrultusunda serolojik surveylans çalışmaları yapacağı, bu çalışmalar tamamlanıncaya kadar bölgedeki kordonun (gözetim amacıyla kuşatılan bölge) kaldırılmayacağı kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 16:11:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?