5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kuş gribi paranoyası

Balıkesir'in Manyas İlçesi'ne bağlı Kızıksa Beldesi'nde görülen kuş gribi vakası, çevre köy ve beldelerde tedirginliğe neden oldu.

Her gün taşımalı sistemle Kızıksa'dan Salur Beldesi'ndeki çok programlı liseye giden 20 lise öğrencisi, sabah okula alınmadı.

Okul idarecileri tarafından Salur Sağlık Ocağı'na götürülen öğrencilere 3 günlük rapor verildikten sonra beldeye geri gönderildi.

Kuş gribinin görülmeye başlamasından sonra 3 gündür okula gittiklerini fakat bugün alınmayınca şok olduklarını söyleyen lise 2. sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Ayten Ayan, "Sabah okula gittiğimizde öğretmenlerimiz, Kızıksalı olan bütün öğrencileri topladı.

Bizdeki sözde virüsün diğer arkadaşlarımıza bulaşmaması için bizi sağlık ocağına götürdüler. Burada hiçbir muayene olmamamıza rağmen bize 3 günlük grip raporu verdiler" dedi.

Bandırma ile Kızıksa arasında yolcu taşıyan bir turizm firmasının sahibi Talat Çelik ise, "Minibüslerimizde virüs bulunur şüphesiyle kimse binmez oldu. Bizler de güzergah tabelasındaki "Kızıksa" yazısını kaldırdık.

30 yıldır görüştüğüm Bandırma'daki arkadaşlarım kahveye gittiğimde yanımdan uzaklaşıyorlar. Hastalık bulaşır diye benimle görüşmek istemiyorlar" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 14:31:22
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 09:57:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?