5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Manyas'ta 'tavuk avı'

Balıkesir’in Manyas İlçesi Kızıksa beldesinde tespit edilen kuş gribine karşı alınan önlemler sürüyor. Balıkesir ve Bursa’da göçmen kuşların uğrak yerlerinde tarama yapılıyor.

İtlaf ekipleri, kümes hayvanlarını saklayanların olduğu şüphesiyle ev ev arama yaptı. 400 evdeki kümes hayvanları toplandı. Beldede ayrıca 500 hektarlık alanda dezenfeksiyon çalışmaları yapılıyor.

Hastalığın kaynaklandığı sanılan Manyas Gölü’ndeki ve çevresindeki köylerde kanatlı hayvanlardan incelenmek üzere numuneler alındı. Balıkesir ve Bursa’da göçmen kuşların uğradığı bölgelerde de, hastalık taramasına başlandı. Yetkililer şimdiye kadar bu alanlarda olumsuz bir durumla karşılaşmadıklarını açıkladılar.

BAKAN EKER: BEN YİYİYORUM

Kümes hayvanlarının itlafı sürerken Tarım Bakanı Eker ise, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi eker ise medyada panik havası yaratılmasından şikayetçi.

Veteriner hekim kontrolünde kesilmiş, usulüne göre pişirilmiş tavuk etini gönül rahatlığıyla yediğini söyleyen Bakan Eker, “Tedirginlik duymaya gerek yok. Herkes gönül rahatlığı ile bu etleri yiyebilir” dedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 10:26:17
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 14:38:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?