5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Sempozyum sona erdi

Balıkesir'de, belediye ve üniversite tarafından ortak bir organizasyon ile gerçekleştirilen ve 3 gün süren, "1. Balıkesir Sempozyumu" sona erdi.

Değişik üniversitelerden 80 bilim adamının katıldığı, "Balıkesir Sempozyumu"nda toplam 90 tebliğ sunuldu. Balıkesir'in sosyo-kültürel yapısına ve ekonomisine bilimsel bakış içiren sempozyum, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Necatibey Eğitim Fakültesi (NEF) konferans salonunda düzenlenen kapanış töreni ile sona erdi.

17-20 Kasım 2005 tarihleri arasında gerçekleşen sempozyumun son günü olan bugün değişik konularda 6 ayrı oturum gerçekleşti. Günün sonunda 5 profesörün değerlendirme oturumu ile sona eren sempozyumun sonundaki törende, bilim adamlarına ve tüm katılımcılara plaket ve belgeleri verildi.

Kapanış bölümünde kısa bir konuşma yapan Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur, "bacasız fabrika" diye nitelendirilen Balıkesir Üniversitesi'ne sadece ekonomik getiri penceresinden bakılmaması gerektiğini, kendisinin üniversiteye bu göz ile değil, bilgi çağında yararlanılması gereken çok önemli bir bilim kaynağı olarak baktığını ve böyle değerlendirdiğini söyledi.

Balıkesir'de bugünü kadar hep bir şeyler yapılıyormuş gibi gösterildiğini ifade eden Başkan Uğur, "Şehrimizde bir şeyler yapılıyormuş gibi davranmak dönemi kapanmıştır. Öyle yapıyormuş gibi, bir şeyler oluyormuş gibi davranılıyormuş, bunlar yok artık. Günümüzde pratikliğin getirdiği sinerjinin gözden kaçırılması mümkün değil.

Bu sempozyumun neticesinde Balıkesir'i, ülkemizi hatta alemi ilgilendiren bir çalışma sonucunu irdeliyoruz. Bizim ana hedefimiz şehrin, kentin standartlarını yükseltmek, bu anlamda en azından ortalamaya yetişip ileri gitmek istiyoruz, buna çabalıyoruz. Balıkesir'de üniversite olması çok önemli bir değer. Bana üniversitemizden sempozyum yapılacağı yönünde bir çaba olduğu bildirilince derhal gereken destek için talimat verdim.

Hiç düşünmeden vermeye de devam edeceğim. Üniversitedeki bilgiyi kullanmak çok önemli. Ben, burada benim üniversitem varken, başka yerden bilgi alma ihtiyacı duymam, almam. Şimdi, üniversitedeki öğretim üyelerimizin de yaşam şartlarını da düşünmeliyiz. Şahsen, öğretim üyelerimizin yaşam şartlarının düşünmek benim görev listemdedir" dedi. Sabri Uğur'un sözleri salondaki öğretim üyeleri tarafından alkışlandı.

Üniversite yetkilileri, sempozyuma gösterilen ilgi sebebiyle basına da teşekkür etti. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmi Ülker, yerel bir gazetede manşete taşınan sempozyumu kimsenin takmadığı şeklindeki haber karşısında üzüntüsünü ifade etti. Son gündeki törenin konusu olan konuyla ilgili yorum yapan Belediye Başkanı Sabri Uğur, "Maddiyatla işi olanlara diyecek bir şeyimiz yok. Bilmeyenler ne bilsin bizi, bilenlere selam olsun" diye konuştu.

Törenin sonunda NEF bahçesinde merdivenlere sıralanan Belediye Başkanı Sabri Uğur'un da aralarında bulunduğu öğretim üyeleri, "1. Balıkesir Sempozyumu"nu fotoğrafla unutulmaz yaptı.

.
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2005 Pazar 01:16:58
Güncelleme :3 Aralık 2005 Cumartesi 17:23:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?