5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

'Silahlar sonsuza kadar sussun!'

1 Eylül Dünya Barış dolayısıyla açıklama yapan İnsan Hakları Derneği Balıkesir İl Yönetim Kurulu Üyesi Turan Cengiz, "Silahlar sonsuza kadar susmalı" dedi.

Turan Cengiz, yaptığı açıklamada, "Dünyanın dört bir yanından ölüm ve yıkım haberleri geliyor. Son 15 yılda meydana gelen savaşlarda 3 milyon çocuk öldü, 5 milyon çocuk sakatlandı, 20 milyondan fazla insan göçe ve yoksulluğun pençesine terk edildi. Gün geçmiyor ki Ortadoğu coğrafyasından, Irak'tan, Filistin'den savaş ve şiddetin yol açtığı görüntüler televizyon ekranlarına yansımasın. İnsanlığın yaşadığı bütün bu acı, gözyaşı ve yıkım karşısında uluslararası silah tekelleri karlarını arttırmaya ve daha çok insan öldürecek yeni silahlar üretmeye devam ediyor. Dünya barışını sağlamak ve kollamakla görevli uluslararası mekanizmalar güçlü devletlerce etkisizleştiriliyor. Devletlerarası ilişkiler askeri güç üzerinden kurulmakta ve insan hak ve hürriyetleri yok sayılmakta. Silahlar sonsuza kadar susmalı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2005 Cumartesi 12:49:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hakan Gül IP: 85.103.50.xxx Tarih : 5.09.2005 16:13:46
Silahlar susmalı diyorlar Hatta doğru da söylüyorlar DA..! Neden eli kanlı çocuk katillerini İnsan hakları adı altında koruyorlar. Eli kanlı çocuk katillerinin yaptıklarını ve onların destekçilerini koruyorlar. Madem İnsan Hakkı diyoruz. Şehit anaları ve suçsuz günahsız çocukların haklarını niye korumuyorlar. Bilmiyorlar mı ki, bu ülke bizim batarsak hep beraber batacağız. Balıkesir İHD başkanına DUYURULUR...