5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Soğuk bile etkilemedi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Balıkesir'de de büyük coşkuyla kutlandı. Cumhuriyetin kuruluşunun 82. yıldönümünün kutlandığı tören geçişi, renkli görüntülere sahne oldu.

Vali Vekili Halil Yavuz Kaya'nın, Garnizon Komutanı Tümgeneral Saffet Kaya ve Belediye Başkanı Sabri Uğur ile birlikte halkın ve tören geçişindeki birlikleri selamlayıp bayramlarını kutlamasıyla başlayan tören, ilk ve orta dereceli okulların geçişiyle sürdü.

İlköğretim okullarının izci grupları arasındaki küçük izcilerin geçişi vatandaşlardan büyük alkış aldı. Kadriye Kemal Gürel Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümü öğrencilerinden oluşan koro, Cumhuriyet marşlarıyla nefis bir konser verdi.

Halk oyunları gösterileriyle renklenen geçiş töreninde gençlerin taşıdığı dev Türk bayrağı protokol tribünü ve vatandaşlar tarafından ayakta selamlandı. Polis Meslek Yüksek Okulu, Astsubay Meslek Yüksek Okulu birliklerinin geçişi sırasında Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki 192. Filo Komutanlığı'na bağlı F-16 savaş uçakları da selamlama uçuşu yaptı. Hava Pilot Kurmay Yarbay Akın Deniz liderliğindeki Savaşan Şahinler timinin iki kez yaptıkları alçak geçiş, törendeki coşkuya coşku kattı.

SOĞUK HAVADA CUMHURİYET COŞKUSU

Balıkesir'deki törenlerin soğuk havada gerçekleşmesine rağmen, vatandaşlar coşkularından bir şey kaybetmedi. Havanın açık olmasına rağmen hava sıcaklığının düşük olması sebebiyle tören öncesi bekleyen öğrenciler üşüdü. Sıranın kendilerine gelmesini bekleyen koro öğrencileri de soğuktan nasibini alırken, bayramın en renkli yüzleri olan çocuklar, ailelerinin kucağında ellerinde bayraklarıyla Cumhuriyet Bayramı'nın sevincini yaşadı.

Soğuktan üşüyen çocuklar anne ve babalarının mont ve kabanlarıyla sıkı sıkı sarılmak pahasına töreni sonuna kadar izledi. Jandarma ve polis araçları ile diğer kamu kurum ve kuruluşları da donanımlı araçlarıyla tören geçişinde yer aldı. Cumhuriyet Bayramı törenlerine Balıkesir'in ne iktidar ne de muhalefet partisine mensup 8 milletvekilinden hiçbirinin katılmadığı gözlenirken, protokol tribününde milletvekilleri için ayrılan koltuklar da boş kaldı. Bu arada, BAÜ rektörü Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu da törene katılmazken, Hacıoğlu'nun Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in eşli resepsiyon davetine katılmak üzere Ankara'ya gittiği öğrenildi.

Törenleri Vali Vekili Halil Yavuz Kaya, Garnizon Komutanı Tümgeneral Saffet Kaya, Belediye Başkanı Sabri Uğur, 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Bayram Argüz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Karayiğit, Baro Başkanı Kemal Çelikboya, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Alaattin Katı, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş izledi.

Balıkesir'de, sabah valilikte tebriklerin kabulünün ardından başlayan, Atatürk Stadyumu önündeki tören alanında devam eden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları olaysız şekilde sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2005 Cumartesi 19:15:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?