5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Tavuklu iftar yemeği

AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Adem Şener ve yönetim kurulu, bu akşam kalabalık bir basın mensubuna ve gazete çalışanına Cumhuriyet Meydanı'ndaki Kent Restoran'da tavuksuyu çorba ve ızgara tavuklu iftar yemeği verip, basın açıklaması yaptı.

İftar yemeği sonrası konuşan İlçe Başkanı Adem Şener, "kuş gribi" olayının bittiğini, virüsün insana geçme tehlikesi bulunmadığını belirtti. Şener, "Bundan bir ay önce Bandırma Ticaret Odası Konferans Salonu'nda bir hafta süre ile Tarım Bakanlığı ve AB gelen uzmanlarca Talex ofisi olası bir kuş gribine karşı geniş çaplı bir tatbikat yaptıktan bir ay sonra kuş gribi olayı patladı.

Bandırma ve Manyas çevresi bu vaka ile 12 gün boyunca hareketli olduğu kadar sıkıntılı üzüntülü korkulu günler yaşadı. Dünya medyası bu işi çok büyüttü 9 ayrı Avrupa ve Amerika ülkesinden televizyon ekipleri gelerek yayınlar yaptı. Hükümetimiz olaya anında müdahale etti. Çok kısa sürede Kızıksa Beldesi'nde yetkili uzman ekiplerce çalışma yapıldı. 2 günde 9 bin kanatlı itlaf edilip kuş gribi olayı bastırıldı.

Hayvan sahiplerine paraları kısa sürede verildi. Bu olayda beyaz et sektörü büyük zarar gördü. Bu sektörde çalışan binlerce insan işsiz kalma tehlikesi geçirdi. Halkımızdan ricamız yöremiz için çok önemli olan bu gelir ve iş sahalarının tekrar eski düzene kavuşması için elimizden gelen arzu ve gayreti göstermeleridir. Bizler AK Parti Bandırma İlçe Teşkilatı olarak üzerimize düşen vecibeleri yerine getirerek, bu beyaz et sektörünün içine düştüğü haksızlığa karşı olduğumuzu belirtiriz.

Bu günden itibaren tüm vatandaşların ambalajlı markalı beyaz eti yemesini istiyoruz. Bandırma Belediyesi de şehirdeki tavuk pazarını kaldırdı. Açıkta bundan sonra kanatlı hayvan satışını beslenmesi yasaklandı. Herkes çekinmeden yumurta ve beyaz et tüketebilir "dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2005 Perşembe 21:13:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?