5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Ulaşımda akıllı bilet dönemi

Balıkesir'de, şehir içi taşımacılıkta kullanılan normal otobüs biletleri artık tarihe karışıyor.

Belediye, yıl başından itibaren kısa adı Balkart olan akıllı kart sistemini uygulamaya sokuyor.
Belediye Başkanlığı'ndan verilen bilgiye göre, yıl başından itibaren devreye girecek akıllı bilet (BALKART) uygulaması için yapılan ihale sonuçlandı.

Balıkesir Belediyesi, şehir içi otobüs taşımacılığında, elektronik bilet uygulamasıyla bir yeniliğe daha imza atmış oldu. Şehir içi otobüs, dolmuş ve minibüs durakları ve hatlarında önemli değişiklikler yapması beklenen Şehriçi Ulaşım Merkezi'nin 2006 yılı başında hizmete girmesiyle beraber, Balıkesir'de yepyeni bir uygulama da devreye girecek.

Resmi olarak "Balıkesir Toplu Taşıma Elektronik Ücretlendirme ve Araç Takip Sistemi" diye adlandırılan ve belediye sınırlarında yolcu taşıyacak olan otobüslerde yolculuk bedellerinin elektronik olarak tahsil edilmesini sağlayacak sistemlerin kurulması için açılan ihaleyi, E-Kent Elektronik Ücret Toplama Sistemleri San. Tic. A.Ş. ve E.A.S. San. Tic. A.Ş. ortaklığı kazandı.
Gerekli işlemlerin tamamlanması ile firma ve belediye arasında sözleşme imzalandı. 90 gün içinde sistemin kurulacağı, Balıkesir'de toplu taşımacılık yapan belediye otobüsleri ile belediye denetimli özel halk otobüslerinde akıllı kart (Balkart) kullanılmasına geçileceği bildirildi.

Yetkililer, Balkart'ı olmayan Balıkesirliler ile şehir dışından Balıkesir'e gelenlerin, tek binişlik manyetik kart/biletlerle aynı hizmetlerden istifade edebileceklerini belirtti.

Sistemin devreye girmesiyle birlikte toplu taşıma hizmeti veren taşıtlarda, Balkart satan bayilerden alınacak akıllı kartlarla elektronik ücretlendirme işlemleri gerçekleştirilecek.

Ayrıca araç takip sistemiyle de toplu taşıma araçlarının şehir içindeki hareketleri, yerleri ve yolcu yoğunlukları eş zamanlı olarak takip edilecek.

.
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2005 Cumartesi 16:45:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?