5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Valilik: Tedbirler sürüyor

Türkiye'de ilk defa Balıkesir'in Manyas İlçesi'ne bağlı Kızıksa Köyü'nde ortaya çıkan kuş gribi vakasıyla ilgili alınan tedbirlerin devam ettiği bildirildi.

Balıkesir Vali Vekili Halil Yavuz Kaya, Kızıksa'dan Salur'daki okullarına giden ancak geri gönderilen öğrencilerle ilgili tasarrufun kendilerine ait olmadığını belirterek konu hakkında soruşturma başlattığını açıkladı. Kaya, "Bazı görsel ve yazılı basın kuruluşlarında 12 Ekim 2005 günü yayınlanan haberler, öğrencilerin okuldan geri gönderilmeleri konusunu, valiliğimizin uygulaması gibi göstermiştir.

Balıkesir Valiliği'nin böyle bir uygulaması yoktur. Buna neden olan ve sorumsuzluk örneği gösteren kamu görevlileri hakkında idari işlemler başlatılmıştır" dedi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzısıhha Kurulu'nun 2005/9 sayılı kararlarının 10 Ekim 2005 tarihinden itibaren yürürlükte olduğu, hastalığın insan sağlığı boyutuyla ilgili olarak bölge halkına yönelik eğitim faaliyetlerine devam edildiği, bugün de İl Sağlık Müdürlüğü'nden 2 intaniye uzmanı hekimin bölgeye gönderilerek gerekli denetim ve çalışmalara başladığı bildirildi. Gün boyu Kızıksa Beldesi'ne giren ve çıkan araçlar kontrol noktalarındaki ekipler tarafından dezenfekte ediliyor. Manyas Kaymakamı ve Tarım Bakanlığı Koruma-Kontrol Genel Müdür Yardımcısı, kontrol bölgesinde denetimlerde bulundu. Koruma Karantina Bölgesindeki tedbirlere devam edilirken, dün itibaren bin 350 adet tavuk, 489 adet ördek, 90 kaz, 18 güvercin ve 1 hindi olmak üzere toplam bin 948 adet kanatlı hayvanın imha edildiği, hastalığın görüldüğü günden bugüne kadar imha edilen toplam kanatlı sayısının 7 bin 639 olduğu açıklandı.

Valilik, kontrol bölgesinde kanatlı canlı hayvan kalıp kalmadığı konusunda imha ekiplerinin çalışmalarını sürdüreceğini, ayrıca, hayvan sahiplerine ödenecek paranın Manyas İlçe Kriz Merkezi'ne aktarıldığı, ödemelerin hak sahiplerine yarından itibaren başlayacağını duyurdu.

.
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2005 Perşembe 02:14:17
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 02:16:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?