5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Valilik: Virüsten hiçbir kanatlı ölmedi

Balıkesir'in Manyas İlçesi'ndeki kuş gribi vakasıyla ilgili bugüne kadar 5 bin 691 kanatlı hayvanın itlaf edildiği, virüsün tespit edildiği günden bugüne kadar hiçbir kanatlı ölümüne rastlanmadığı bildirildi.

Balıkesir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, dünden itibaren 500 dekar alanda dezenfeksiyon yapıldığı, köylülere yönelik eğitim çalışmalarının da aralıksız sürdürüldüğü belirtildi.

Valilik açıklamasında, vatandaşlarda grip semtomu saptanmadığı kaydedilerek şöyle denildi:

"Bölgede tavukçulukla uğraşan ve tavuklarla yakın teması bulunan kişilere bir doz grip aşısı sağlanacaktır. Bölgeye Balıkesir Devlet Hastanesi'nden bir intaniye uzmanı destek olarak gönderilecektir. Çalışmalar sırasında, hastalıklı ve ölen hayvanlara müdahale eden görevli 7 kişiye koruyucu ilaç tedavisine başlandı. Hasta veya ölen hayvanlarla teması olan başka kişiler saptandığında da gerekli koruyucu tedavi uygulanacaktır. Koruma bölgesinde hayvan itlafı ve dezenfeksiyon çalışmaları aralıksız sürdürülmektedir."

Bu arada, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, itlaf edilen hayvanların sahiplerine ödenmek üzere ilk etapta 60 bin YTL'yi Balıkesir Valiliği emrine gönderdi. Tespitlerin ardından hayvan sahiplerine ödemelerin yapılacağı duyuruldu. Bugüne kadar Kızıksa Beldesi'nde 2 bin 874 adet hindi, 2 bin 251 adet tavuk, 477 adet ördek, 69 kaz ve 20 güvercin olmak üzere toplam 5 bin 691 adet kanatlı hayvanın tamamen itlaf edildiği açıklandı.

.
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2005 Salı 20:44:38
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 10:35:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?