5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Yeni akademik yıl törenle başladı

Balıkesir Üniversitesi'nde (BAÜ), 2005-2006 akademik yılı törenle başladı. Necatibey Eğitim Fakültesi (NEF) salonunda gerçekleşen törende konuşan BAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu, "Mustafa Kemal'in gençleri olarak bizler, tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek dil ülküsünden asla taviz vermeyeceğiz. Tüm dünya bunu böyle bilmelidir" diyerek, son günlerde tırmandırılmak istenen terör olaylarıyla ülkenin birlik ve beraberliğinin bölünmesine yönelik eylemlere atıfta bulundu. NEF Müzik Bölümü korosunun mini konseri ve müzik dinletisinin ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu, ayrıntılı bilgiler aktardığı üniversiteyle ilgili ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verilmesi hususunda hayırseverlere çağrıda bulundu.

BAÜ'nün Avrupa Birliği'ne çoktan girdiğini kaydeden Hacıoğlu, "Üniversitemiz, başta Almanya olmak üzere Polonya, Azerbaycan, İspanya ve Romanya'daki üniversitelerle bilimsel işbirliği anlaşmaları imzalamış ve uygulamaya koymuştur. Geride bıraktığımız yaz döneminde Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu'ndan 40 öğrencimize AB fonlarının desteği ile Avrupa ülkelerinde staj imkanı sağlanmıştır. Yani üniversitemiz Avrupa Birliği'ne girmiştir" dedi.
Türkiye'nin aydınlık geleceğinin üniversitelerden geçtiğini belirten Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu, son günlerde tırmanan terör olaylarına dikkat çektiği sözlerini şöyle sürdürdü:
"Üniversiteler, ülkemizin aydınlık geleceğidir. Bize düşen görev, bilim insanı olgunluğu ile üniversitelerimizi ileri ülkelerin seviyesine getirmektir. Bunun yolu da bilimsel ve mali özerklik, eğitimde kalite anlayışı ve akademik liyakattir. Üniversiteler bilim üreten, ülke ve dünya sorunlarını araştırarak çözüm önerileri geliştiren, ürettiğini yayınlayan bilim merkezleridir. Ayrıca, üniversiteler insan hakları, demokrasi, katılımcılık, etik, çevre sorunları ve hoşgörü gibi konularda topluma ve yönetenlere bilimsel öncülük eden kurumlar olmak zorundadır. Son günlerde tırmandırılmak istenen terör olayları ile ülkemizdeki birlik ve beraberliğin, kardeşlik ve barışın tehlikeye atılması hedeflenmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmek, parçalamak, Atatürk ilke ve inkılaplarını karalayıp yok saymak ve Türklüğümüzü tartışmaya açmak için bizi bir kaos ortamına doğru sürüklemek isteyenlere Türkiye Cumhuriyeti'nin üniversiteleri olarak izin vermeyeceğiz. Mustafa Kemal'in gençleri olarak bizler tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek dil ülküsünden asla taviz vermeyeceğiz. Tüm dünya bunu böyle bilmelidir. Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda sabırla, sevgi ve kardeşlik duygularıyla hoşgörü ile geleceğe umutla bakan Türk gençliği yetiştirmeye devam edeceğiz. Balıkesir Üniversitesi'nin öğretim elemanları, çalışanları ve öğrencileri olarak, devletimizin her koşulda güçlükleri yeneceğini, ülkemizin istikrarını ve bölünmez bütünlüğünü bozmaya, barışa ve huzura zarar verenlere Cumhuriyet tokadını vuracağına gönülden inanıyor ve güveniyoruz. Üniversiteler ülkemizin aydınlık geleceği ve demokrasinin kaleleridir. Bu kalelerde şanlı Türk bayrağı her zaman sonsuza dek dalgalanacaktır."

Vali Vekili Halil Yavuz Kaya'nın da eğitimin önemine değindiği konuşmasının ardından yüksek lisans ve doktoralarını tamamlayan öğrencilerin diplomaları verildi. Ayrıca, 2005 yılında BAÜ'yü tercih eden ÖSS puan türleri birincileri de ödüllendirildi. ÖSS sayısal birincisi Fatma Uslu (367 puan, NEF Matematik Öğretmenliği), sözel birincisi Ali Evren Gümüş (361 puan, NEF Türk Dili Edebiyatı Öğretmenliği), eşit ağırlık birincisi Yasemin Anar (336 puan, NEF Sınıf Öğretmenliği) ve dil birincisi Zeliha Ciciş (374 puan, NEF İngilizce Öğretmenliği) isimli öğrencilerin ödüllerini BAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu verdi. BAÜ 2005-2006 akademik yılı açılış töreniyle ilgili düzenlenen program, NEF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Özden'in insan beynini konu alan açılış dersinin ardından verilen kokteyl ile sona erdi.
BAÜ'nün akademik yılı açılış törenine Vali Vekili Halil Yavuz Kaya, Belediye Başkanı Sabri Uğur, Garnizon Komutanı Tümgeneral Saffet Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Karayiğit, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Alaattin Katı, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 15:16:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?