5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Yeni kanal açma makinesi tanıtıldı

Balıkesir Belediyesi'nin yeni aldığı kanal açma makinesi, mahalle muhtarlarının da katıldığı törenle tanıtıldı. Tanıtım sırasında makinedeki tazyikli suyu tecrübe etmek isteyen bir muhtar, aşırı basınç yüzünden hortuma hakim olamayınca, yardıma gelen 4 kişinin desteğiyle düşmekten kurtuldu.

Plevne Mahallesi'ndeki tanıtımda, çok fonksiyonlu özellikleriyle kombine bir araç olan kanal açma makinesinin işlevi anlatıldı. Fen İşleri Müdürü Nazım Ergelen'in bilgilendirdiği Belediye Başkanı Sabri Uğur ve beraberindekiler, birçok işi aynı anda yapma özelliğine sahip araca hayran kaldı. Kanal açma aracının dünya standartlarında olduğunu, her şeyden önemli verecekleri hizmet için çok önemli pratik ve kaliteli sonuç veren araç olduğunu kaydeden Uğur, makinenin hayırlı olmasını diledi.

Makine, herhangi bir sebeple tıkanan kanalizasyonları birkaç dakikalık çalışmayla temizleyip açacak. Pisliği vakumlayan makine, aynı anda temiz ve pis su haznesine sahip. Kanal açma aracı ile daha önce birkaç araç ve çok sayıda personel tarafından yapılan çalışma, şimdi tek araç ve birkaç personel tarafından çok daha kısa sürede yapılabilecek. Kanal açma makinesinin Balıkesir Belediyesi'ne 500 milyar liraya mal olduğu açıklandı.
Bu arada, Hacıilbey Mahallesi Muhtarı Mustafa Deniz, tazyikli su sıkmayı denemek isterken düşme tehlikesi geçirdi. 170 bar basınçlı su çıkan hortuma hakim olamayan muhtarı yardıma gelen 4 kişi tutarak destek oldu. Pantolonu tamamen ıslanan muhtar, herkesi güldürdü.

Öte yandan, Plevne İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte derslerini bırakıp tanıtım yerine geldi. Hizmet aracının tanıtımı sırasında başkanı bol bol alkışlayan çocuklar, programın sona ermesinin ardından aracına binmek üzere olan başkanın yolunu kesti. Belediye Başkanı Uğur, okullarında bahçe ve asfalt olmamasından şikayet eden çocukların bu isteklerini duyunca, başkan yardımcısı ile ilgili birim müdürüne, "Neden bu okulun bahçesi asfaltlanmadı?" diye sordu. Uğur, çocuklara 1 hafta sonra okullarında istedikleri bahçe düzenlemesi ve asfaltlamanın yapılacağı sözünü verince, öğrenciler tarafından alkış ve tezahüratlarla uğurlandı. Çocuklar, öğretmenleriyle birlikte dersi asmanın karşılığını, okullarına aldıkları hizmet sözü ile telafi etmenin sevincini yaşadı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2005 Salı 18:56:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?