5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Balıkesir ormanları alev alev yanıyor!

Balıkesir'in Dursunbey İlçesi'nde çıkan, Kepsut ve Bigadiç İlçe sınırlarına da sıçrayan orman yangınının önüne geçildiği bildirildi. Vali Vekili Halil Yavuz Kaya, "Nihayet yangının önüne geçildi, ekipler yangını kontrol altına aldı. Söndürme ve soğutma çalışmaları aralıksız sürüyor" dedi.

Bugün öğleden sonra Dursunbey, Kepsut ve Bigadiç ilçelerinin sınırlarının birleştiği üçgendeki vadilik bölgede başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek etrafa yayıldı. Arazinin engebeli oluşu yangına müdahaleyi güçleştirirken, Orman Genel Müdürlüğü'nün devreye girmesiyle İstanbul, İzmir, Bursa, Çanakkale, Manisa, Muğla illerinden helikopter, Antalya'dan da C 130 tipi yangın uçağı derhal Balıkesir'deki yangın bölgesine gönderildi.

Gün boyunca havadan söndürme çalışmalarına katılan uçak ve helikopterler ile birlikte karadan da arozöz ve dozerler ile orman işçileri, köylüler, ve askeri birliklerin aralıksız süren müdahalesi sonucu, yaklaşık 11 saattir devam eden yangın, kontrol altına alınabildi. Yetkililer, yüksek bölgelerde hala alevli görüntülerin devam ettiği yangının büyümesinin engellendiğini bildirdi.

Akşam saatlerinde bölgeye giden Balıkesir Garnizon Komutanı Tümgeneral Saffet Kaya ile Vali Vekili Halil Yavuz Kaya, birim müdürlerinden yangının seyri ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Gece yarısına kadar çalışmaları izleyen ve koordinasyonu sağlayan Vali Vekili Halil Yavuz Kaya, daha sonra Balıkesir'e döndü. Öğleden sonra 50 hektar olduğu bildirilen yanan ormanlık alanın, gece saatlerinde 100 hektarı geçtiği öğrenildi. Kontrol altında tutulan yangının tamamen söndürülmesi ve soğutulmasıyla ilgili çalışmaların aralıksız sürdüğü, bölgeye hala çevre il ve ilçelerden itfaiye ekiplerinin takviye olarak gönderildiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2005 Çarşamba 12:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?