5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Balıkesir'de PKK operasyonu

Balıkesir'de, terör örgütü PKK'ya üye oldukları ve örgüt adına faaliyet yürüttükleri iddia edilen 6 kişi, polis tarafından gerçekleştirilen bir operasyon sonucu yakalandı.

Adli makamlara teslim edilen şahıslardan öğrenci oldukları öğrenilen 3'ü bayan, 4 kişi tutuklandı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, geçtiğimiz hafta sonu Balıkesir il merkezindeki bir düğün salonunda gerçekleştirilen etkinlikle ilgili çalışma yapan Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı ekipler, bu etkinliğe katılmak üzere il dışından gelen 2 şahıs ile Balıkesir Üniversitesi'nde öğrenci olan 4 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı.

Savcılık izniyle gerçekleştirilen operasyonda, yakalanan şahısların kaldıkları evlere de baskın düzenlenirken, yapılan aramalarda yasa dışı örgüt yanlısı olduğu belirtilen ve para ile de satılan dergi, kitap vb. doküman ele geçirildiği bildirildi.

Hafta sonu gerçekleşen operasyonla ilgili yürütülen çalışmalar neticesinde emniyetteki sorgulamalarını müteakip bugün adli mercilere sevk edilen 6 şüpheliden, Balıkesir Üniversitesi'nde (BAÜ) öğrenci oldukları belirtilen M.T., S.Y., S.E. ve M.S.'nin "Yasa dışı terör örgütü PKK'ya üye olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak" iddialarıyla tutuklandıkları, diğer 2 kişinin ise serbest bırakıldığı bildirildi.

Adliyedeki sorgulamalar sırasında ise, aralarında öğrencilerin de bulunduğu bir grup, yargılanan arkadaşlarının suçsuz yere tutuklandığını iddia ederek, yarın savcılığa itiraz dilekçesi verileceğini ifade etti.

Polis, adliyede yoğun güvenlik önlemi aldı.
Terör operasyonuyla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 04:20:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?