5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

'Kız meselesi' cinayeti

Balıkesir'de kız meselesi nedeniyle çıkan kavgada hayatını kaybeden gencin katil zanlısı yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 5 Aralık akşamı gelen bir ihbarı değerlendiren polis, Kasaplar Mahallesi Yeni Sındırgı Caddesi'ndeki bir bahçede Nurettin Değirmen'in (17) cesedini bulmuştu.

Elinde pantolon kemerini sıkı sıkı tuttuğu fark edilen gencin cesedi, olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ağır Suçlar Bürosu ekiplerinin titiz çalışması neticesinde şüpheli kısa sürede yakalandı. Balıkesir'de kız meselesi nedeniyle çıkan kavgada hayatını kaybeden gencin katil zanlısı yakalandı. Sorgulanan Nurettin Değirmen'in arkadaşlarının verdiği bilgiler, polisi cinayet şüphelisi olarak aranan H.D'ye (Hayrullah Dede-22) ulaştırdı.

Gözaltına alınan H.D, K.K. (Kerem Kılıç) isimli şahıs ile H. isimli bir kız yüzünden daha önce tartıştıklarını, K.K'nin olay günü akşam saatlerinde aralarında maktul Nurettin Değirmen'in de bulunduğu toplam 6 kişiyle beraber önünü kesip kendisine saldırdıklarını söyledi. K.K'nın eşine küfrettiğini belirten H.D, kendisini savunmak için yakındaki dönerciden aldığı bıçağı rasgele salladığını, ancak kimseye saplamadan olay yerinden kaçtığını söyledi. Polis, suç aleti döner bıçağına el koyarken, H.D. çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

Aldığı bıçak darbesini fark etmeyen maktul Nurettin Değirmen'in yaklaşık 1.5 saat sonra olduğu yere yığıldığı, iç kanama yüzünden hayatını kaybettiği açıklandı. Değirmen'in bir lokantada çırak olarak çalıştığı öğrenildi.

Olayla ilgili basın açıklaması yapan Balıkesir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, bir küfür yüzünden yaşanan anlık travma neticesinde çıkan olayın cinayetle sonuçlanmasının toplumsal bir mesele olduğuna dikkat çekerken, son yıllarda genç nüfusun karıştığı her türlü suçta yüzde 100 artış olduğunu söyledi.

Uzunkaya, ilgili birimler ve kamuoyuyla da paylaştıkları bu tablonun çok korkunç bir durum olduğunun altını çizerek, "Medeni bir toplumda birkaç cümle sarf edilerek, konuşarak halledilebilecek bir meselede, bıçaklı kavga neticesinde bir genç hayatını kaybederken, evli bir genç de hayatını cezaevinde geçirecek. Bu anlayış, aynı aymazlık, tahammülsüzlük devam ettiği müddetçe bu ve buna benzer olaylar her gün önümüze gelmeye devam edecektir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 20:20:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?