5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Petek Dinçöz savaşı adliyeye taşındı

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde posterini yırtıp, yaktıkları gerekçesiyle sanatçı Petek Dinçöz'ün haklarında şikayetçi olduğu hemşire ve sağlıkçılar, adliyede ifade verdi. Adliye çıkışında, Kamu-Sen Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Yurdakul ise, Petek Dinçöz ve Erol Köse'nin ebelerini bularak, onlar hakkında şikayetçi olmalarını isteyeceklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Edremit İlçesi'nde Kamu Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen üyesi hemşire ve sağlıkçılar, Petek Dinçöz'ün son albümündeki 'Doktor Tavsiyesi' adlı parçasına çektiği kliple meslek onurlarının zedelendiği, sanatçının giydiği hemşire kıyafeti ile hemşirelerin rencide edildiğini iddia ederek eylem düzenledi. Sanatçının posterini yakarak tepki gösteren sağlıkçılar, sanatçının kasetlerinin toplanmasını istedi.

Bunun kişisel haklarına hakaret olduğunu ifade eden Dinçöz'ün başvurusu üzerine soruşturma açıldı. Bugün Edremit Adliyesi'ne gelen Kamu-Sen İl Başkanı Hüseyin Yurdakul, Türk Sağlık-Sen Edremit Temsilcisi Ali Rıza Kocatürk, sağlık memuru Murat Ektaş ve hemşire Aynur Azlak ifade verdi. Eylemlerinde haklı olduklarını belirten sağlıkçılar, Petek Dinçöz ve yapımcı Erol Köse'yi adliye çıkışında tekrar eleştirdi. Hemşire ve diğer sağlıkçılar adına konuşan Kamu-Sen Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Yurdakul, Petek Dinçöz ve Erol Köse'yi bu kez onları dünyaya getiren ebelerine şikayet etmeye hazırlandıklarını söyledi.

Petek Dinçöz ve Erol Köse'yi de dünyaya getirtenin birer ebe ve hemşire olduğunu söyleyen Yurdakul, "Biz avukatlarımızla birlikte Petek Dinçöz ve Erol Köse'nin ebelerini arıyoruz. Onların bu klip ve posterleri hakkında görüşlerini merak ediyoruz. Ayrıca onları bularak ebe ve hemşirelik mesleğinin onurunu düşürdükleri için hakların da şikayetçi olmalarını isteyeceğiz" dedi. Yurdakul, açıklamasında, "Reyting uğruna hemşireleri kamuoyuna küçük düşürecek, erotik görüntü sunması sebebiyle gösterdiğimiz tepkide posterlerini yırttığımız, kasetlerinin yasaklanarak, posterlerinin toplanılması istediğimiz için bizim hakkımızda şikayetçi olunmuş. Petek Dinçöz kendi kız kardeşine, Erol Köse de eşine, kızına yada bayan akrabalarına bu kıyafetle mesleği yaptırmaya razı ise bir şey demiyoruz. Ama vicdanları rahat değilse hemşirelerden özür dilemeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Halkı bu konuda bilinçli olmaya davet eden Yurdakul, "Her şeye duyarsız kalan, gülüp geçen halka sesleniyorum. Annenizin, ablanızın bu kıyafetle iş yapmasına razı iseniz klipi izler ve destek verirsiniz. Değilseniz tepkinizi gösterip, klipi izlemezsiniz. Sizler bu tür şeylere itibar ettiğiniz sürece kişilerin ve mesleklerin onurlarını karalayıcı işler devam edecektir. Etmezseniz tepkinizi gösterirseniz bir daha cüret edemezler" diyerek, halkın sağduyulu olmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2005 Perşembe 16:00:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?