5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Şerit ihlali ortalığı kana buladı!

Balıkesir'de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden ikinci kişinin de kimliği belirlendi. Kızılay'a ait kan toplama aracıyla çarpışarak hayatını kaybeden özel otomobil sürücüsü Yakup İspir'in Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru, yanında hayatını kaybeden Semahat Albayrak'ın da Fatih Belediyesi'nde memur oldukları öğrenildi.

Alınan bilgiye göre kaza, sabah 09.30 sıralarında Balıkesir Bursa karayolu 18. kilometresinde meydana geldi. Bursa'dan Balıkesir yönüne giden Yakup İspir (32) idaresindeki 34 YA 8190 plakalı otomobil, şerit ihlali yaparak karşı yönden gelen Kızılay'a ait Fuat Çalışkan (36) yönetimindeki 06 VIY 73 plakalı Kan Toplama Minibüsü ile çarpıştı. Kazanın ardından her iki araç da şarampole uçtu.

Feci kazada, özel otomobilin sürücüsü Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Yakup İspir ile yanında bulunan Fatih Belediyesi'nde memur Semahat Albayrak (45) olay yerinde hayatını kaybetti. Balıkesir'den Bandırma İlçesi'ndeki Etibor İşletmeleri'ne kan bağışı toplamaya giden Kızılay'a ait kan toplama aracındaki sürücü Fuat Çalışkan, Doktor Tolga Gezer (31), hemşireler Ayşegül Görücüaslan (30) ve Hülya Duduberkdemir (31) yaralı olarak Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan doktor Tolga Gezer'in durumunun ciddi olduğu ve Reanimasyon Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alındığı bildirildi. Diğer yaralıların ise hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Kazanın ardından şarampole uçan otomobil ve Kızılay'a ait minibüs kurtarıldı. Özel otomobilde jandarma görevlilerince 2 adet tabanca bulundu. Cumhuriyet Savcısı da, olay yerine gelerek soruşturma başlattı. Cesetler Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2005 Çarşamba 14:19:42
Güncelleme :3 Ağustos 2005 Çarşamba 14:23:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?