5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Silahlı örgüt operasyonu

Balıkesir polisi, silahlı örgüt kurmak ve örgüte üye olmak iddiasıyla gerçekleştirdiği operasyonda 21 kişiyi göz altına aldı. Adli mercilere teslim edilen şahıslardan 8'i tutuklandı.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki bir duruşmayı izlemeye giden 4 kişinin mahkeme sonrası silahlı bir şekilde Balıkesir'e gelecekleri şeklinde bilgi alan Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 10 M... plakalı bir minibüs ile seyir halindeki aracı ve içindeki şahısları takibe aldığı operasyon neticesinde çok sayıda kişinin yakalandığı bildirildi. Balıkesir il sınırından itibaren izlenen araç, önceki gece yarısı il merkezine giriş yaptıktan sonra çevre yolu üzerindeki bir kamyon garajına gireceği sırada polis ekipleri tarafından durduruldu. 19 kişinin bulunduğu minibüste yapılan aramalarda, 4 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Şüpheliler, adliyeye sevk edilmek üzere göz altına alınırken, operasyon çerçevesinde, arama yapılan kamyon garajında da 1 adet ruhsatsız tabanca ve 1 adet tek kırma av tüfeği ile tabancalara ait toplam 32 adet merminin ele geçirildiği bildirildi.

Polis, yakalanan şüphelilerden 17'sinin değişik suçlardan toplam 65 adet suç kaydının bulunduğu, 4 şahsın ise sabıkasız olduğunu açıkladı. "Silahlı örgüt kurmak ve 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet" suçlarından adliyeye çıkarılan ve savcılık ifadelerinin ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen 12 kişiden ruhsatsız tabancaların kendilerine ait olduğunu söyleyen K.K. (Koral Karabulut-19), U.B. (Uğur Babuşçu-17), İ.Ç. (İrfan Çelik-20) ve C.S. (Cem Savaşan-19) ile A.D. (Ahmet Duman-23), K.G. (Kerem Gürbıyıkoğulları-26), H.K. (Hüseyin Kuş-37), T.D. (Tayfun Doğanlarlıoğlu-28) isimli 8 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bu arada, mühürlenen ruhsatsız silahların balistik incelemeye gönderildiği, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2005 Pazar 10:19:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
UĞURBABUSU IP: 88.241.187.xxx Tarih : 11.12.2007 17:08:08

ben ugurbabuscu bu cetenn uyesıydım eskıden ceza evinden cıkdıkdan sonra bıttı hersey tabı engellerle ama herkez bır seyın uyesı olsun zamanla onun zevkını tadın eyvaallah..........