5
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Göz, pek çok hastalığın habercisi

Düzenli yapılan göz muayenesi, pek çok hastalığın erken fark edilmesini sağlıyor. 50 yaş ve üzerindeki vatandaşların yılda en az bir kez göz muayenesinden geçmesi gerektiğini belirten uzmanlar, göz bozukluklarının, diyabetten hipertansiyona kadar pek çok rahatsızlığın teşhis edilmesinde rol oynadığına işaret ediyor.

Diyabet, hipertansiyon, guatr, beyin tümörü, behçet hastalığı, romatizmal ve kan hastalıkları gibi pek çok hastalığın göz hastalıklarına da yol açtığını belirten uzmanlar, göz muayenelerinde bu hastalıklara teşhis konulduğuna dikkati çekiyor. Bilhassa 50 yaş ve üzerindeki vatandaşların yılda en az bir kez göz muayenesine girmelerinin çok sayıda hastalığın erken teşhis ve tedavisine imkan sağladığı belirtildi. Göz muayeneleri sırasında şeker hastalığı, kalp, böbrek, beyin ve başka organlarda gelişebilecek hastalıklar erken teşhis edilebiliyor.

Uzmanlar, göz bozukluğu şikayetiyle göz doktoruna gelen hastalarda diyabet hastalığına sıklıkla rastlandığını hatırlatarak, kan şekeri çok yükseldiğinde hastada geçici miyop, düştüğünde ise geçici hipermetropluk oluştuğunu belirtti. Hipertansiyonun insan vücudundaki bütün damarları etkilediğini, dolayısıyla da retina damarlarında değişiklikler olabileceğini kaydeden uzmanlar, insan vücudunda var olan pek çok hastalığın gözlere de yansıdığını dile getiriyor.

.
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2005 Cumartesi 11:48:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?