5
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Sağlık tek çatıda toplanıyor

Balıkesir'de hükümet binasında faaliyet gösteren İl Sağlık Müdürlüğü, yeni binasına geçmeye hazırlanıyor. Yetkililer, sağlık müdürlüğünün tüm birimleriyle birlikte Kurban Bayramı'ndan sonra tadilat yapılan sağlık meslek lisesi binasında hizmete başlayacağını bildirdi.

Balıkesir'de en önemli kamu birimlerinin başında gelen sağlık teşkilatı, yıllardır yaşanan fiziki sıkıntıdan nihayet kurtuluyor. Valilik binasında hizmet veren teşkilatın idari birimleri yer hususunda büyük sıkıntı yaşarken, hizmetler de aksatılmadan yerine getirilmeye çalışılıyor. İl

Genel Meclisi Sağlık Komisyonu Başkanı Mahmut Eren ve Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Ekin Gönen ile birlikte inşaat halindeki yeni binada incelemelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Süleyman Baysal, yeni binanın büyük bir ihtiyacı karşılayacağını, tek binada toplanacak olan sağlık müdürlüğü birimlerinin daha verimli hizmet vereceğini söylediler. Tadilat inşaatı süren yeni binanın 2006 yılı Şubat ayında faaliyete gireceği bildirildi.

Atatürk Mahallesi'ndeki Sağlık Meslek Lisesi'ne ait 3 katlı binanın tadilat işinin Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü tarafından ihale edildiğini, işin hızla sürdüğünü belirten İl Sağlık Müdürü Baysal, "Müteahhit firma binayı bize 100 gün içinde teslim edecek.

Daha sonra tefrişatı olacak. Kurban Bayramı'ndan sonra taşınmayı umuyoruz. Balıkesir'de yıllardır çözülememiş olan yer meselesinin ortadan kalkması için teşkilatımız için çok önemli bir imkanı değerlendirdik. Yeni yerimizde hizmetlerimiz de daha iyi olacak" dedi.

Öte yandan, 112 Acil Servis Komuta Kontrol Merkezi'nin de yılbaşından önce şehir merkezine alınacağı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2005 Çarşamba 17:29:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?