5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Futbolu demir kafese aldılar

Balıkesir'de Adidas'ın tescilli bayisi olan Kurtdereli Spor Mağazaları'nın sahibi Bülent ve İsmail Saliş kardeşler, Türkiye'de bir ilke imza attı. "Adidas Park Futbol" isimli bir turnuva düzenleyecek Saliş kardeşler, uzun zamandan beri üzerinde çalıştıkları projeyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Demir kafes içinde sentetik çim üzerine kurulan mini sahada kendine göre kuralı olan futbol oyunu sporseverler tarfından büyük ilgi gördü. 15 milyar liraya mal olan 12x24 metre ebatlarındaki demir kafes içindeki sahada, "kafes futbolu veya park futbol" oyununun kendine özgü kuralları var.

Balıkesir'de 19-26 Eylül 2005 tarihleri arasında düzenlenecek "Adidas Futbol Park" (Kafes futbolu) turnuvası hakkında bilgi veren Adidas Kurtdereli Spor Mağazaları yetkilisi, turnuva teknik sorumlusu Eşref Erkekoğlu, sentetik çim üzerindeki kafes futbolunda topun dışarıya kaçması haricinde herhangi bir kuralın bulunmadığını söyledi. Erkekoğlu, "Bu oyunda taç yok, köşe vuruşu yok, ofsayt yok. Penaltı orta sahadan kullanılır ve kaleyi yere hiç temas etmeden kaleyi bulursa geçerli olur. Dışarıya çıkan top oyuna dahil edildiğinde kaldığı yerden devam eder. Takımlar 3'er kişi, 1 yedek oyuncu var. Sürekli oyuncu değişimi yapılabilir. Maçlar iki devre halinde 10'ar dakika süreyle oynanır. 5 dakika ara var. Beraberlik halinde uzatma süresi de 5 dakikadır" dedi.

Turnuvanın, minik, yıldız, genç, büyük ve master (40+) kategorilerinde gerçekleşeceği, birincilere Adidas'tan çeşitli hediyelerin verileceği bildirildi. Kafes futbolla Türkiye'de bir ilke imza atmaya hazırlanan Adidas Kurtdereli Spor Mağazaları, 8 yıldan bu yana da geleneksel hale getirdikleri stretball turnuvasını düzenliyor. Park futbol turnuvasının oyananacağı kafes sahada ilk maçı teknik heyet ile basın mensupları yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 20:03:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?