5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

72 yaşında ihtiyar delikanlı

Balıkesir'de, 72 yaşındaki dam aktarma ustası Fevzi Göçmez, kendisini çalışırken görenleri hayrete düşürüyor.
Balıkesirli dam aktarma ustası 72 yaşındaki Göçmez, tehlikesi sebebiyle pek rağbet görmeyen çatı aktarma mesleğini icra edenlerin günümüzde oldukça azaldığını söyledi.

Şehir merkezinde 5 katlı bir iş hanının çatısını aktaran 72 yaşındaki Göçmez'i görenler, "Yaptığı işe göre yaşı inanılmaz" diyerek hayretlerini ifade ediyor. Göçmez, 50 yıldır dam aktardığını, işini sevdiğini söylüyor. İnşaat ustalığından emekli olduktan sonra evine çekilen ve sakin bir hayat süren Göçmez, artık dam aktarmadığını, ancak tanıdığı eş ve dostlarının hatırını kıramayarak ilerleyen yaşına rağmen zaman zaman tehlikeli mesleğini sürdürdüğünü söyledi. Yardımcısıyla beraber çalışan Fevzi Göçmez, kiremitleri tek tek söküp kaldırdığı binanın çatısını süpürgesiyle temizledikten sonra tahta çatıdaki bozuk alanları onarıyor, kırılan briketleri sağlamıyla değiştirdikten sonra tekrar yerleştiriyor. 72 yaşındaki Göçmez, yardımcısını tehlikeden uzak tutmak için çatı kenarlarında da kendisi çalışıyor.

Yaptığı işin çok zor olduğunu vurgulayan Fevzi Göçmez, yaklaşık 150 metrekarelik çatının onarım ve dam aktarma işini ise 4 günde tamamladığını belirtiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2005 Cumartesi 21:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?