5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Aşk uğruna...

Almanya'da bir otomobil fabrikasında çalışan 41 yaşındaki Frank Schworzlose, 10 yıl önce tanıştığı Balıkesirli Türk kızı Mihriye'ye aşık olunca, din değiştirip Müslümanlığı seçerken, 35 yaşında sünnet olup sevdiğiyle evlendi.

Şimdi, Can (Lino Martin-8) ve Cansu (İsabel-4) isimli 2 çocukları olan Mihriye - Frank (Ercan) Schworzlose çifti, hayatlarından çok memnun. 1995 yılında Berlin'de Türk komşularının tanıştırdığı Frank Schworzlose (41) ve Mihriye Bıçak (30), kısa sürede birbirlerine aşık olup evlilik hazırlıklarına başladı.

Frank'ın evlenme teklifini Müslümanlığı seçip sonra da sünnet olması şartını yerine getirince kabul eden Mihriye hanım, "Eşim Müslüman olduktan sonra Ercan adını aldı. Mutlu bir evliliğimiz var. Eşimi ve çocuklarımı çok seviyorum" dedi.

6 Nisan 1996 tarihinde Mihriye'nin memleketi olan Balıkesir'in Savaştepe İlçesi'nde Türk örf ve adetlerine göre evlenen çift, 8 yaşındaki çocukları Can'ın sünnet düğününü de yıllar önce evlendikleri çay bahçesinde yaptı. 1 Hafta önce izinli olarak geldikleri Türkiye'de memleketleri Balıkesir'de Can'a Türk örf ve adetlerine uygun bir şekilde mevlit okutup, ata bindirerek sünnet ettiren Ercan Schworzlose, "Eşim için İslamiyet'i seçip, sünnet oldum. Hayatımdaki değişiklikten memnunum, Müslüman olduğum için çok mutluyum. Ailemi ve Türkiye'yi çok seviyorum. Çocuklarımı da Müslüman olarak yetiştireceğim. Türkiye çok güzel, Türkler misafirperver" dedi.
İstasyon Çay Bahçesi'ndeki sünnet düğününde, Türkçe müzik eşliğinde Alman baba, oğlu Can'ı oynamaya bir türlü ikna edemedi. İnadı yüzünden ailesini zaman zaman sinirlendiren Can, saatlerce dil döken babasını nihayet kıramayıp gecenin finalini ailesiyle beraber oynayarak bitirdi. Meyve veren aşkları 10 yılı dolduran Schworzlose'ler, senelik izinlerini geçirmek üzere her yıl Savaştepe'ye geliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2005 Pazar 11:23:43
Güncelleme :25 Temmuz 2005 Pazartesi 16:54:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?