5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Bir tabak pilav için birbirlerini ezdiler

Balıkesir'de, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte yeni açılan bir ilköğretim okulunda düzenlenen törende pilav izdihamı yaşandı.

Tüm maliyetini Balıkesirli hayırseverler Ömer-Sevinç Kurşun çiftinin üstlendiği Sevinç Kurşun İlköğretim Okulu yeni eğitim öğretim dönemiyle birlikte hizmete açıldı. Vali Vekili Halil Yavuz Kaya, Belediye Başkanı Sabri Uğur, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Binay ile birlikte çok sayıda davetlinin katıldığı törende hayırsever çifte teşekkür eden Vali Vekili Halil Yavuz Kaya, Sevinç ve Ömer Kurşun'a birer plaket verdi. Öğrenciler ise okullarını yaptıran hayırsever çifte çiçek takdim etti. Folklor gösterileriyle renklenen törenin ardından, hayırsever çiftin 2004 Eylül ayında başlattığı 1.5 trilyon lira keşif bedelli ilköğretim okulu 1 yılda tamamlanarak eğitim-öğretime açıldı. 4 katlı ve 24 derslikli olan yeni binada ilköğretim 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıfların eğitim göreceği bildirildi.

Resmi törenin ardından pilav izdihamı yaşandı. Öğrencilere ayrı, davetlilere ayrı yerlerde yapılan pilav-ayran ikramında, öğrencilerin olduğu bölümde büyük bir izdiham yaşandı. Karınları acıkan çocuklar, bir tabak pilav alabilmek için adeta birbirini ezdi. Karışıklığı engellemeye çalışan öğretmenler ise zor anlar yaşadı. Velilerin de aynı pilav kazanına gelmesiyle izdiham daha da artarken, çaresiz kalan öğretmenler duruma müdahale edemedi. İzdiham sırasında pilavlar yerle dökülerek israf oldu. Yeni eğitim-öğretim döneminin açılış törenin gerçekleştiği okulda her şeye rağmen büyük bir mutluluk vardı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2005 Pazartesi 15:14:46
Güncelleme :12 Eylül 2005 Pazartesi 15:17:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?