25
Mayıs
2024
Cumartesi
AYVALIK - BALIKESİR

27 yıllık özlem sona erdi

27 YIL SONRA BİR ARAYA GELDİLER

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 1983 yılında mezun oldukları lise müdürünün veda gecesi düzenlemelerine izin vermediği öğrenciler, 27 yıl sonra bir araya gelerek, kutlayamadıkları veda gecesini birbirilerine hiçbir zaman 'veda' etmeme sözü vererek kutladılar.

Aralarında Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in eşi Dilek Türközen'in de bulunduğu 83 yılı mezunlarına dönemin Ayvalık Lisesi Müdürü’nün bilinmeyen bir gerekçeyle 'veda gecesi' düzenlemelerine izin vermedi. Bu yüzden de 27 yıl önce liseden birbirlerine veda edemeden ayrılmak zorunda kalan öğrenciler aradan geçen 27 yıl sonra Ayvalık'ta bir araya gelerek, içlerinde ukde kalan 'veda gecesini' birbirlerine asla 'veda' etmemek sözü vererek büyük bir coşkuyla kutladılar.

Çoğunluğu Ayvalık ve yurt dışında yaşayan Ayvalık Lisesi 1983 yılı mezunları önce birbirleriyle internetteki ünlü bir sosyal paylaşım sitesinde kurulan gurupla buldu.

Mezunların arasında Ayvalık'ta ikamet edenlerin öncülüğünde, ilçenin tanınmış bir restoranında buluşacakları tarih belirlendi.

Genelde Ayvalık ve yurt dışında olan arkadaşların yaz tatillerini ilçedeki yakınlarının yanında geçirmiş olmalarının bir araya gelmelerini kolaylaştırmasıyla, önceki akşam organize edilen restoranda yapılan 27 yıllık gecikmeli 'veda gecesi' gerçekleşti.

 

“İÇİMİZDE UKDE KALMIŞTI”

Düzenledikleri 'veda gecesinin' aslında bundan sonra sık sık bir araya gelmelerini sağlayacağını söyleyen Ayvalık Lisesinin 1983 yılı mezunlarından Metin Kartay, "27 yıl önce okul müdürümüzün sanırım birazda tutucu olması nedeniyle veda gecesi düzenleyememiştik. Her sene öğrencilerin okullarından mezun olurken düzenlemiş oldukları bu tip gecelere her defasında eksikli gözlerle baktık. Çoğumuz evlenip gitti Ayvalık'tan, birçoğumuz da iş icabı başka kentlerde yaşamaya başladı. Ama biz 83 mezunlarının içinde bu bir ukde olarak kalmıştı. İnternetteki bir sosyal paylaşım sitesinde kurulan gurubun ve Ayvalık'ta ikamet eden 83 mezunlarının da çabalarıyla bu geceyi organize ettik. Bundan birkaç ay önce yine küçük bir gurup ilk kez bir araya gelmiştik ama o sadece bu geceyi organize edecek olan çekirdek kadromuzun ilk temelinin atılmasını sağlamıştı. Adı, veda gecesi olsa da aslında bu geceden itibaren Ayvalık Lisesinin 1983 yılı mezunları birbirleriyle hiçbir zaman iletişimini kaybetmeyecek ve tıpkı 27 yıl önceki arkadaşlık coşkusuyla en azından her yıl belirleyeceğimiz bir tarihte her defasında bir araya geleceğiz. Bundan sonra birbirimizden kopmak yok" diye konuştu.

27 yıllık veda gecesi özlemini sona erdiren Ayvalık Lisesi mezunları birbirleriyle sık sık buluşacaklarının sözünü verdikten sonra vur patlasın çal gönüllerince eğlenirken, zaman zamanda ünlü 'arkadaş' şarkısını hep bir ağızdan söyleyerek duygusal anlarda yaşadılar.

27 YIL SONRA BİR ARAYA GELDİLER
27 YIL SONRA BİR ARAYA GELDİLER
İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2010 Çarşamba 13:42:01
Güncelleme :7 Temmuz 2010 Çarşamba 13:51:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?