18
Mayıs
2024
Cumartesi
AYVALIK - BALIKESİR

Albay Işık’a veda yemeği

ALBAY GÜRSEL IŞIK’IN VEDA YEMEĞİ BURUK GEÇTİ

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde görev süresi dolarak emekli olan İlçe Garnizon Komutanı Albay Gürsel Işık için verilen veda yemeği buruk geçti.

İlçede yaklaşık üç yıldır görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin İlk Kurşun Rehabilitasyon Merkez Komutanlığı’nda görevli olan Albay Gürsel Işık onuruna, Cunda Adası’nda bulunan Alibey Club’te verilen yemeğe, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Özel İdare Müdürü Sadettin Gezen ve ilçede görev yapan daire amirleriyle, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra, ilçede faaliyet gösteren bazı firma temsilcileriyle, ilçedeki banka şube müdürleri katıldı.

Nezih yemekte görüşlerini aldığımız Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, kamu personelinin veda yemeklerinin bir gelenek olduğunu vurgulayarak, “Ama bu akşam burada küçük bir fark var. Oda arkadaşımız Gürsel Işık’ın emekli olması nedeniyle kamudaki görevinin sona ermesi ve Ayvalık’a yerleşmesidir. Elbette ki Sayın Işık’ın emekli olması her şeyin bittiği anlamına gelmiyor. Sonuçta yine dostluğumuz sürüyor ve sürecek. Bunun yanı sıra yine sık sık bir araya gelerek görüşeceğiz. Bunlarda bizim için ayrı güzellikler tabiî ki..Bu yüzden de ben bu geceye bir veda değil de, bu güzel geleneğin sürdürülmesi nedeniyle güle güle demek için toplandığımızı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

 

“EMEKLİ DE OLSAK HER ZAMAN DEVLETİMİZİN EMRİNDEYİZ”

Emekli olduğu için çok sevdiği askeri üniformasından ayrılmak zorunda kaldığı için her halinden duygusal olduğu belli olan Albay Gürsel Işık’ta, “36 yıldır görev yaptığım Türk Silahlı Kuvvetlerinden görevimi en iyi şekilde yaptığıma inanarak çok mutlu ve huzurlu bir şekilde ayrılıyorum. Görevimi Mehmet Canlı Albay’ıma teslim etmekten de ayrıca memnunum. Herkese böyle bir emekliliğin nasip olmasını diliyorum” diye konuştu.

Işık, görevine veda ettiğini ama Ayvalık’tan veda etmek gibi bir düşüncesi olmadığını belirterek, “Bu veda TSK’nın resmi üniformasına veda. Bu bir gönül vedası elbette değil. Biz her zaman üzerimizde resmi üniformamız olmasa da Atatürkçü düşünce sisteminin bir neferi olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin emrindeyiz” dedi.

ALBAY GÜRSEL IŞIK’IN VEDA YEMEĞİ BURUK GEÇTİ
ALBAY GÜRSEL IŞIK’IN VEDA YEMEĞİ BURUK GEÇTİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2010 Pazar 14:42:00
Güncelleme :1 Ağustos 2010 Pazar 14:49:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?