25
Mayıs
2024
Cumartesi
AYVALIK - BALIKESİR

Altınova esnafının yüzü gülüyor

ALTINOVA ESNAFININ YÜZÜ GÜLÜYOR

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova Beldesinde Çarşamba günleri kurulan Şükrü Nail Gürsoy Semt Pazarı esnafının yüzü gülüyor.

Turizm sezonu nedeniyle doluluk oranının neredeyse yüzde 100’lere ulaştığı beldede, Pazar esnafından bazıları ve çevreden gelenlerin SSK Sahil pazarını da doldurdukları gözlenirken, genişleyen pazaryerinde alış veriş patlamasının yaşandığı gözleniyor. Sahilde ikinci konutlarında oturanlar ve köylerden gelenlerin belde halkıyla buluştuğu Semt pazarında adım atmak imkânsızlaşırken, 40derecenin üzerinde seyreden hava sıcaklığı yüzünden halkın belediye binasının hemen arkasında bulunan Atatürk Parkı’ndaki gölgelik alanda dinlenmeye çalıştıkları kaydediliyor.

Altınova pazaryerinde en çok iş yapanların başında ise köfteci Ahmet Usta geliyor, “Bizim halkımız yoruldukça ekmeğe saldırıyor” diyen Ahmet usta 40 derece sıcakta bile olsa ızgara başında çalışırken halinden oldukça memnun görünüyor.

 

BANAKAMATİKLER DEVREYE GİRDİ

Altınova Çarşamba semt pazarı hemen girişine kurulan Ziraat Bankası, Garanti Bankası ve İNG Bank Bankamatikleri en çok ikinci konut sahipleri ile belde de tatil yapanları sevindirdiği belirtiliyor.

İş Bankası’nın yanı sıra yeni hizmete giren bu bankamatikler sayesinde Ayvalık’a gitmekten kurtulduk diyen yazlıkçılar, “Devlet inadından vazgeçmeli ve bir an önce Altınova’ya hak ettiği ilçelik beraatını vermeli. Çünkü şu an belde nüfusu 60 binleri aşmış durumda ve Altınova bu şekilde cezalandırılmaktadır. Bu durumun tek sebebi siyasidir, başka izahı yoktur” diyerek tepki gösterdiler.

ALTINOVA ESNAFININ YÜZÜ GÜLÜYOR
ALTINOVA ESNAFININ YÜZÜ GÜLÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2010 Çarşamba 16:28:01
Güncelleme :4 Ağustos 2010 Çarşamba 16:31:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?