18
Mayıs
2024
Cumartesi
AYVALIK - BALIKESİR

Altınova'da sözleşme sevinci

ALTINOVA'DA İŞÇİNİN SÖZLEŞME SEVİNCİ

Balıkesir Ayvalık ilçesine bağlı Altınova Belediyesi’nde çalışan 97 kadrolu işçiyi kapsayan toplu sözleşme imzalandı.

Altınova Belediye başkanı Asım Sürer'in makamında ve başkanlığında yapılan ve 97 Belediye işçisini kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde Disk Genel İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Ali Başaran, Altınova Belediyesi İşçileri Sendika Baş Temsilcisi İbrahim Kamçılı, yardımcı Ayşe Yazıcı, Başkan vekili ve meclis üyesi Türkan Karabulut, muhasebe müdürü Burçin Kaplan, olduğu halde yapılan görüşmelerde sorun yaşanmadı ve 97 işçi için karşılıklı imzalar atıldı.

Buna göre işçilerin maaşlarına 1 yıllık % 26 zam yapıldı, yakacak olarak 1 ton kömür ve 5 yüz kilo odun verilmesi, Cumartesi, Pazar ve bayram günlerinde çalışma mesaisi de 1+2 olarak kabul edildi.

Disk Genel İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Ali Başaran ve Altınova Belediye Temsilcisi İbrahim Kamçılı, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer’ e teşekkür ederek "Bize her konuda yardımcı oldunuz ve işçilerin haklarını korudunuz, hayırlı olsun"dedi.

Başkan Asım Sürer ise, “Sözleşme istenen şekilde sonuca ulaşmıştır, biz de sendika temsilcileri de işçilerimiz de memnun olmuşlardır, isterdik ki daha iyileştirme yapalım, fakat içinde bulunduğumuz kriz ve eski borçlar yüzünden sıkıntıya düştük, inşallah gelecekte çalışan işçi kardeşlerimize daha iyi imkanlar sunmak isteriz, hayırlı olsun” dedi. Belediye de yapılan ve 97 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme imzalanmasından sonra işçi temsilcisi İbrahim Kamçılı ,“Kısa sürede başkanımıza bir sürprizimiz olacak" derken . Mutlu sona ulaşmanın sevincini hep birlikte yaşıyoruz, hayırlı uğurlu olsun ve diğer belediyelerde çalışan arkadaşlarımızda aynı mutluluğu yaşasınlar" dedi.

ALTINOVA'DA İŞÇİNİN SÖZLEŞME SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 15:24:01
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 17:38:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?