19
Mayıs
2024
Pazar
AYVALIK - BALIKESİR

Altınova'da toplu sözleşme sevinci

BELEDİYE İŞÇİLERİNİN SÖZLEŞME SEVİNCİ

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde, belediye çalışanı 97 işçiyi kapsayan toplu sözleşmeyi imzalayan Belediye Başkanı Asım Sürer, belediye işçilerine adeta bayram yaşattığı belirtildi.

Altınova Beldesi’nde belediye çalışanı 97 kadrolu işçiyi kapsayan yeni toplu sözleşme maddeleri, Belediye Başkanı Asım Sürer ve belediye yöneticileri tarafından kabul edildi. Önceki gün saat 10.00’da Altınova Belediyesi başkanlık makamında bir araya gelen Disk Genel-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Ali Başaran, Altınova Belediyesi İşçileri Sendika Baş Temsilcisi İbrahim Kamçılı, Yardımcı Ayşe Yazıcı, Başkan Vekili ve Meclis Üyeleri Türkan Karabulut, Cem Ünal, Göksel Boz, Muhasebe Müdürü Burçin Kaplan’ın da hazır bulunduğu görüşmelerde sorun yaşanmadığı belirtildi.

Altınova Belediyesinde çalışan 97 işçi için karşılıklı imzaların dostluk havasında atıldığı öğrenildi. Yeni yapılan toplu iş sözleşmesine göre işçilerin maaşlarına 1 yıllık %26 zam yapıldığı ve yakacak olarak her işçiye 1 ton kömür ve 500 kilo odun verilmesi, Cumartesi, Pazar ve bayram günlerinde çalışma mesaisi de 1+2 olarak kabul edildi.

Disk Genel İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Ali Başaran ve Altınova Belediye Baş Temsilcisi İbrahim Kamçılı, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer’ e teşekkür ederek, ‘’ Sağolsun Belediye Başkanımız Sayın Sürer, bize her konuda yardımcı oldu ve işçilerin haklarını korudu. Yeni sözleşmemiz işçilerimiz ve tüm belde için hayırlı olsun‘’ dedi.

Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer’de, “Sözleşme istenen şekilde sonuca ulaşmıştır, biz de sendika temsilcileri de, işçilerimiz de memnun olmuşlardır, isterdik ki daha da iyileştirme yapalım, fakat içinde bulunduğumuz kriz ve eski borçlar yüzünden sıkıntıya düştük. İnşallah gelecekte çalışan işçi kardeşlerimize daha iyi imkânlar sunmak isteriz’’ diye konuştu.

Belediye Başkanı Sürer, “Belediye‘de hiçbir arkadaşımızın gerek maaşı ve gerekse ikramiyesi aksamaz. Bizim tek sıkıntımız eski yönetimden kalan yaklaşık 34 milyon liraya yakın borçlardır. Biz asıl buna acil çare bulmaya çalışıyoruz. Yaptığımız yeni toplu iş sözleşmesinin işçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

İMZA SONRASI BAŞKAN OMUZLARA ALINDI

Belediye de yapılan ve 97 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme imzalanmasından sonra işçi temsilcisi İbrahim Kamçılı önderliğinde davul zurna eşliğinde belediye önünde halay çekilirken, CHP’li Belediye Başkanı Asım Sürer işçi temsilcisi ve işçiler tarafından omuzlara alınarak , “En Büyük Başkan Bizim Başkan” diyerek alkışlandı.

BELEDİYE İŞÇİLERİNİN SÖZLEŞME SEVİNCİ
BELEDİYE İŞÇİLERİNİN SÖZLEŞME SEVİNCİ
BELEDİYE İŞÇİLERİNİN SÖZLEŞME SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 13:31:00
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 15:40:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?