19
Mayıs
2024
Pazar
AYVALIK - BALIKESİR

Asfaltlama çalışması başladı

Balıkesir’in Ayvalık Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda eğimi azaltılan ve genişletilen, Batı Büfe Kavşağı ile Adliye Kavşağı arasında gerçekleştirilen genişletme çalışmaları sonrasında asfaltlama çalışmalarına başladı.

Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, çalışmaların önümüzdeki hafta içinde tamamlanacağını bildirdi.
Ayvalık Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla gerçekleştirdiği çalışmalar geçtiğimiz gün başlatıldı. Belediye Asfaltlama Ekibi tarafından gerçekleştirilen çalışmada 350 ton sıcak asfalt kullanıldı. Yapılan çalışma sonrasında asfaltlanan yol kesiminin bölünmüş yol olarak tanzim edileceği vurgulandı. Şimdiye kadar birçok kazaya ve hatta ölümlere bile neden olan bölge Ayvalık Belediyesi’nin bu çalışması ile kontrollü bir hale gelecek. Asfaltlama çalışmaları sonrasında gerçekleştirilecek olan kavşak çalışması ile hem trafik akışı rahatlatılacak, hem de olası kazaların önüne geçilmiş olacak.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, başladıkları çalışma ile Ayvalık’ın giriş yollarından bir tanesi olan bu yol kesiminde düzenleme yapılacağını ifade etti. Başkan Türközen, “Bu gün burada Ayvalık Belediyesi’nin tamamen kendi imkanlarıyla ön hazırlıkları tamamlanmış yol kesiminde çalışmalarımıza başladık. Burada asfaltlama çalışmaları sonrasında Batı Büfe kavşağı ve bölünmüş yol çalışmaları hızla tamamlanacak. Hedefimizi sezon sonuna kadar Adliye Kavşağı dahil olmak üzeri kademeye kadar olan yol kesiminde çift bölünmüş yol çalışmasını tamamlamak” dedi.
Belediye Başkanı Türközen, geçtiğimiz gün başlatılan çalışmaları yerinde takip ederek 10 santimetre kalınlığında olan sıcak asfalt çalışmalarının bu gün sona ereceğini ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 18:15:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?