16
Mayıs
2024
Perşembe
AYVALIK - BALIKESİR

Ayvalık Avrupa yolunda

Türkiye'ye her yıl bir milyonun üzerinde turist gönderen Öger Tours şirketi, bu yıl Alman medyasına yönelik basın gezisinin ikincisini Ayvalık ve Edremit körfezine düzenledi.

Avrupa'da görev yapan Türk ve Alman gazetecilerden oluşan basın grubu, başta zeytin ve zeytinyağı üretimi olmak üzere Behramkale (Assos), Bergama, Alibey adası (Çunda) ve Allianio gibi tarihi yerleri gezdi. Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen tarafından da kabul edilen grup, yöre hakkında bilgi aldı. Ayvalık bölgesinin tanıtımına katkı sağlayan Öger Tours şirketine teşekkür eden Türközen, Ayvalık'ın dünyada hiçbir kasabaya nasip olmayan özellikleri bünyesinde barındırdığını söyledi.

22 ADALI KASABA

Ayvalık ve Edremit körfezinin dünyanın ikinci yoğun oksijeni bulunan bir bölge olduğuna değinen Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, "Bölgemiz hem tarihi bakımdan hem de zeytin ve buna bağlı olarak zeytinyağı üretimi ve kalitesi bakımından dünyanın ender bölgelerinden bir tanesidir. Antik Roma döneminden kalma tarihi eserlerimiz, dağlarımız ve sahil şeridimiz var. Ayrıca 22 adası bulunan dünyadaki tek kasaba biziz" dedi. Bölgenin büyük bir bölümünün doğal park ilan edilmesiyle de birlikte iki
bine yakın ev ve eserin koruma altına alındığına işaret eden Türközen, "Bir taraftan yenileme çalışmalarını yaparken, diğer taraftan ise yoğun bir tanıtım çalışması yapmaktayız. Yıllık 60 bin turisti ağırlıyoruz. Edremit körfezi olarak tarımın yanı sıra turizmde de iddialıyız. Uluslararası fuarlara katılarak tanıtımlarımızı sürdürüyoruz. Öger Tours şirketi de tanıtım çalışmalarımıza büyük bir katkı sağladığı için Ayvalık halkı olarak çok teşekkür ediyoruz" dedi.

KÜLTÜRLERİN BULUŞMASI

Öger Tours şirketinin basın sorumlusu Melani Voss ise Edremit ve çevresinin Alman piyasası için çok ilginç bir bölge olduğunu belirterek, "Bu körfez, gerek deniz, güneş ve kum bakımından gerekse de su sporları bakımından çok zengin ve elverişli bir bölge. Aynı zamanda bölgenin tarihi zenginliği ise büyük bir avantaj oluşturuyor. Ayrıca bölge mutfak kültürü bakımından da Türkiye'nin birçok bölgesinde olmayan özelliklere sahiptir. Hem Balkan hem de Türk ve Yunan mutfak kültürünü bu bölgede görmek mümkün.

Bölge, sahip olduğu mimari yapı ve doğal güzellikleri İle 12 ay turizmin yapılacağı ender yerlerden birisidir. Bu bölgenin tanıtımı ve bölgenin Alman turizm piyasasına tanıtılması gerekiyor. İlk basın gezimizi düzenleyerek tanıtım için start verdik. Bölgenin tanıtımı için Öger olarak çalışmalarımız devam edecektir" dedi.

GAZETECİLER HAYRAN KALDI
Dört gün boyunca başta Ayvalık olmak üzere Edremit körfezindeki doğal ve tarihi yerleri gezen Türk ve Alman gazetecilerden oluşun medya grubu bölgeye hayran kaldılar. Edremit Havaalanı'nın uluslararası uçuşlara açılmasıyla birlikte bölgede turizm de yoğunlaşacağı belirten gazeteciler, "Artık turistler gittikleri bölgelerde doğayı görmeye ihtiyaç duyuyorlar. Gezdiğimiz bu bölgede bir turistin görmek istediği her türlü imkân var. Bölgenin bu doğal güzelliğinin korunabilmesi için gerekli tedbirlerin alındığı gördük. Dünyanın nadir bölgelerinde tarih, doğa ve deniz bir arada bulunur. Bölgeden çok etkilendik. Artık tatil için buraya geleceğiz" şeklinde konuştular.

Türk ve Alman gazeteciler, Edremit körfezinde yaptıkları incelemelerde zeytin fabrikalarını da gezerek Türk zeytini ve yağının kalitesi konusunda da bilgilendirdiler. Gazetecilere bilgi verirken dünya zeytin üretiminde Türkiye'nin 90 milyon zeytin ağacı ile dördüncü sırada bulunduğunu belirten zeytin üreticileri, aynı zamanda her yıl 5 milyon yeni zeytin ağacının dikildiği belirterek, geleneksel üretimden daha hijyen ve teknolojik üretime geçtiklerini ve bundan böyle Türk zeytinyağının dünyada marka olabilmesi için çalıştıklarını söylediler. Zeytinyağından iki yüz'ün üzerinde yemeğin yapıldığına da dikkati çeken üreticiler, dünyanın organik ürünlere döndüğünü ve zeytinyağının önümüzdeki yıllarda tercih edilen en önemli gıda maddesi olacağını belittiler.
iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2007 Çarşamba 15:23:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?