18
Mayıs
2024
Cumartesi
AYVALIK - BALIKESİR

Ayvalık CHP'de revizyon

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi, kongrede Deniz Baykal’a destek vermeyen muhalif teşkilatlara yönelik başlatılan revizyon çerçevesinde, Ayvalık İlçe Yönetimi’ni görevden aldı.

Görevden alınan CHP İlçe Başkanı M. Ali Yalçıntaş, seçimlerde başarılı olan bir yönetimin anti-demokratik bir şekilde görevden alındığını belirterek, "Ayvalık İlçe Teşkilatı, yasa, tüzük ve yönetmeliklere göre yapılması gereken işleri yapmamak, parti çalışmalarını aksatmak ve parti yöneticilerine yakışıksız sözler söylemekle suçlanarak görevden alındı. Son 6 yılın rakamları ortada. Bizler asılsız olan bu iddiaların hiçbirini kabul etmiyoruz. Ayvalık CHP’de son 6 yılın kısa bir özetini yaparsak, 1999’da alınan oy 500, 2002’de alınan oy 5000’dir. 2004’te 7500 oy alınarak, yüzde 42 ile CHP birinci parti oldu. Yorum Ayvalık halkının. Biz bundan sonra da CHP’nin başarısı için elimizden gelini yapacağız. Bu 6 yıllık süreçte bana ve yönetim kurulunda görev yapan arkadaşlarıma güven duyan ve destek olan partili, partisiz tüm Ayvalıklılara teşekkür ediyorum" dedi.

Bu arada, Yalçıntaş’a destek veren Ayvalık Belediye Meclisi’nin CHP’li 7 üyesi, yazılı açıklama yaparak, "Ayvalık’ta seçimleri kazanmamızda en büyük paya sahip olan ilçe yönetim kurulunun anti-demokratik bir şekilde görevden alınmasını meclis üyeleri olarak kınıyor, demokratik bir ilçe yönetimi oluşuncaya kadar parti çalışmalarına katkıda bulunmayacağımızı halkımıza saygıyla bildiriyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2005 Salı 18:14:41
Güncelleme :3 Mayıs 2005 Salı 16:48:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?