18
Mayıs
2024
Cumartesi
AYVALIK - BALIKESİR

Ayvalık zeytinyağı tescillendi

Ayvalık'da üretilen zeytinyağının tescillendiği bildirildi. Ayvalık Ticaret Odası’nın 2004 tarihinde başvurusu ile gerçekleşen Ayvalık Zeytinyağı Coğrafi İşareti, Resmi Gazete’ de yayınlandı. ATO Başkanı Rahmi Gençer "İki yıldır Körfez Ticaret Odaları ile yürüttüğümüz Körfez Coğrafi Menşeinden vazgeçmiş değiliz" dedi.

Gençer düzenlediği basın toplantısında, "Bundan sonrası için Ayvalık Ticaret Odası önderliğinde Ayvalık Ziraat Odası, yöremizin zeytinyağı sanayicileri ve tüm zeytinyağı camiası olarak kuracağımız komite ile Ayvalık Zeytinyağı coğrafi menşeinin standardını ve uygulamasını oluşturacağız. Bunun dünyada örnekleri var. İtalya’nın Toskana, Yunanistan’ın Girit Adası gibi" dedi.

"Ayrıca iki yıldır Körfez Ticaret Odaları ile yürüttüğümüz Körfez Zeytinyağları coğrafi menşeinden de vazgeçmiş değiliz" diyen Gençer, "Oradaki çalışmalarımız Edremit ve Burhaniye Ticaret Odaları ile devam edecektir. Oluşturacağımız Ayvalık logosunu, Körfez logosunun alt kimliği olarak ta kullanabiliriz. Logomuzla ilgili çalışmalara da başlıyoruz. Bu çalışmalar Ayvalık’a ve zeytinyağı üreticilerine hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2005 Çarşamba 14:27:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?