28
Mayıs
2024
Salı
AYVALIK - BALIKESİR

Ayvalık'ta CHP sarsılmaz!

EROL’UN AYVALIK CHP DEĞERLENDİRMESİ

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde son 7 yılın değerlendirmesini yapan CHP İlçe Başkanı Hüsnü Erol, “2002’den bu yana yapılan yerel seçim sonuçları incelenecek olursa, teşkilat olarak gurur duyulacak başarılara imza atmış olduğumuz hemen göze batacaktır’’ dedi.

Önceki günlerde parti binasında CHP’li üyelerle birlikte yapılan değerlendirme toplantısında konuşan İlçe Başkanı Erol, “CHP olarak elde ettiğimiz başarı küçümsenecek bir başarı değildir. Elimizdeki İlçe Seçim Kurulu verilerine göre konuşacak olursak ortadaki başarıdan hepimiz büyük gurur duymamız gerekir. 2004 yılında ki yerel seçimlerde oyumuzu yüzde 43.06 arttırarak Belediye Başkanlığını kazandık. Tabii bu hem Ayvalık için hem de Ayvalık CHP teşkilatı için yeni bir başlangıç olmuştu. Bu yıl yapılan yerel seçimlerde de yüzde 38,54’lük bir farkla yine kazanan parti olduk. En önemlisi de bu seçimlerde en yakın rakibimize attığımız fark yaklaşık yüzde 37’lik bir farktır. Ayvalık siyasi tarihinde de böyle farklı bir seçim yaşanmadığı gerçeği de ortadadır” dedi.

Ortadaki seçim sonuçlarının büyük bir başarı olduğunu ifade eden Hüsnü Erol, ‘’Yerel seçimlerde İl Genel Meclisi yarışında da elde ettiğimiz başarı yadsınamaz. Ayvalık’ın kırsal kesiminde düşük olan oy oranımızın yükselmeye başlayacağının kuşkusuz en güzel kanıtıdır. Bu başarı, CHP’yi var eden halkımızın bizlere duyduğu güvenin eseridir’’ şeklinde konuştu.

2009 Yerel Seçimlerinde, Ayvalık Merkez, Altınova ve Küçükköy Beldelerinde 3’te 3’lük kazanılan başarının tesadüf olmadığını anlatan Erol, temelinde ilçe başkanlığının en ince detaylara varıncaya kadar yapılan sistemli çalışmasının, Kadın Kolları ve Gençlik Kollarında vücut bulmasının yanı sıra Ayvalık CHP teşkilatı olarak topyekûn emek harcamanın, ter dökmenin ve partinin kazanması için bize güvenen, inanan parti üyelerimizin desteği sonucu kazanılan başarı asla küçümsenmemelidir. Çünkü başarımızın sırrı partimiz içerisinde ki birlik ve beraberliğin seçim sonuçlarına yansımasıdır. CHP ilçe genelinde hem lider hem de yükselen değerdir’’ dedi.

 

“AYVALIK’TA CHP SARSILMAZ BİR KALE OLARAK KALACAKTIR”

CHP’nin Ayvalık’ta 7 yıldır yakalanan başarıda Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in çok büyük bir payı olduğunu anlatan CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüsnü Erol, “Kişiliği ve göstermiş olduğu büyük performansla halkımızın sevgisini ve güvenini kazanan başkanımızın başarımızda ki büyük katkısı tartışılamaz. Altınova ve Küçükköy Beldelerinin CHP’li Belediye Başkanları Asım Sürer ve Mesut Ergin’in de, Hasan Bülent Türközen’in sağladığı güveni tekrar edeceklerine inancım tamdır. Bunların dışında, Parti içinde küskünlük olmaması çok önemliydi. Çünkü başarımızın sebeplerinden en önemlisi parti içerisinde ki birlik ve beraberliktir” diye konuştu.

Erol konuşmasında, “Şimdi önümüzde ki hedef; Ayvalık’ta CHP’nin oyunu daha da arttırmaktır. Gelecek yerel seçimlerde İl genel meclisinde dörtte dört yapmaya şartlandık. İnşallah önümüzde ki genel seçimlerde de, Ayvalık’ın yıllardır özlemi olan bir milletvekilini TBMM’ye göndereceğiz. TBMM’ye aday olacak kişinin isminin önemi yoktur. Bu yüzden de isim üzerinde durmuyoruz. Ama CHP’den seçilecek olan kişinin Ayvalık’ı en iyi şekilde temsil edeceğinden en ufak bir şüphe duymuyorum’’ diyerek, Ayvalık CHP’nin genel seçimlerde de iddialı olduğu mesajını verdi.

EROL’UN AYVALIK CHP DEĞERLENDİRMESİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2009 Salı 11:19:01
Güncelleme :15 Aralık 2009 Salı 16:04:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?