18
Mayıs
2024
Cumartesi
AYVALIK - BALIKESİR

Balıkesir: CHP lideri Baykal Ayvalık'ta

Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’ne gelen Baykal, ilk olarak yenilenen amfi tiyatronun açılışını yaptı. Burada vatandaşlarla sohbet eden Baykal, "Eski politikanın tarıma yönelik tutumu aynen bunlarda da kendini gösteriyor. Çiftçiye yönelik tutum hiç değişmedi. Aynı zihniyet, aynı anlayışla tarım hala toplumun dışlanması gereken bir kesimi. Çiftçiler ve tarım, ekonominin dışlanması gereken bir kesimi gibi algılanıyor. Bu politikaları ısrarla sürdürüyorlar. Bunun sonucu olarak bütün çiftçilerimiz, ne ekerlerse eksinler, her iktidar döneminde aynı haksızlıklara maruz bırakılıyorlar. Bugün toplumun her kesiminde iktidara karşı yükselen tepkinin en fazlası tarım kesiminde kendisini göstermeye başlamıştır" dedi.


Baykal, çiftçi kesiminin ezilmeye devam ettiğini ifade ederek, "İlaç fiyatları artıyor, mazot artıyor. Bütün söylenenlere rağmen artıyor. Mazot yeşil mazot olacak, mazotun fiyatı düşürülecekti. Hepsi boş çıktı bunların. Yıl başından bu yana yüzde 20 arttı mazot fiyatları. Ayrıca kısa bir süre önce mazota yüzde 5 zam yapıldı. İlaç artıyor, gübre artıyor, mazot artıyor, yedek parça artıyor. Ama zeytin yağında, buğdayda fiyat artmıyor. Prim göstermelik düzeyde. Yüzde 5 düzeyinde. 4 milyonluk bir ürüne 200 bin lira prim. Onu da doğru dürüst ödemiyorlar. Komşuda zeytin yağına 1.2 euro destekleme primi veriliyor" diye konuştu.


Baykal, daha sonra Ayvalık Belediyesi’ni ziyaret etti. Baykal, burada CHP’li Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

iha-balıkesir
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2004 Cuma 15:38:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?