18
Mayıs
2024
Cumartesi
AYVALIK - BALIKESİR

Bir günde bin turist

Ayvalık ile Yunanistan’ın Midilli Adası arasında gemi ücretlerinin ucuzlaması nedeniyle, çok sayıda Yunan turist Ayvalık’a geldi.

Ayvalık-Midilli adasında tur şirketleri tarafından uygulanan tarifelerde büyük indirime gidildi. Daha önce 15 Euro olan gidiş-dönüş ücreti 5 Euro’ya indirilince, bugün bin turist Ayvalık’a geldi.

Özellikle Perşembe günleri kurulan halk pazarına büyük rağbet gösteren komşu ülkenin vatandaşları, yolculuk ücretlerindeki indirimden oldukça memnun. Avrupa Birliği’ne girmesiyle birlikte Yunanistan’da her şeyin pahalandığını belirten Rumlar, bu yüzden Ayvalık’a alışveriş için geldiklerini söyledi. Midilli halkı, özellikle Ayvalık’tan dayanıklı tüketim malları ve beyaz eşya alıyor.

Ayvalık-Midilli arasında taşımacılık yapan Jale Tur’un yöneticilerinden Fatih Jale, bugün ilçeye 2 gemiyle yaklaşık bin turist getirdiklerini belirterek, "Haftada yaklaşık 3 bin kişi getiriyoruz. Bunların büyük bir bölümü perşembe ve cumartesi günleri gelmeyi tercih ediyor. Yaz aylarında bu rakamın 8 ila 10 bin olmasını hedefliyoruz. Yaptığımız tenzilat ile bu hedeflerimize ulaşmamız daha kolay olacak" dedi.

Gemilerle Ayvalık’a gelen Yunanlılar ise, bir an önce gümrük sahasından çıkabilmek için adeta birbirleriyle yarışıyor. Landing kart uygulamasının yapıldığı Yunanlılar, Türkiye’ye girebilmek için kuyrukta uzun süre beklemek zorunda kalıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2005 Perşembe 17:18:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?