25
Mayıs
2024
Cumartesi
AYVALIK - BALIKESİR

Böyle mi Avrupalı olcağız?

ŞEHİR MEYDANINDA İŞ BEKLİYORLAR

Balıkesir’in Ayvalık ilçe merkezi, ekmek parası bulmak için iş bekleyen vatandaşların buluşma mekanı haline geldi. Sonbahar’ın gelmesiyle birlikte yağmur altında bekleşen kalabalık, bir kapalı mekanın hayalini kuruyor.

İlçe meydanındı sabahın erken saatlerinde bekleşen 100’e yakın işsiz vatandaş, yaz aylarının bitmesiyle birlikte sancılı günler yaşamaya başladı. Yağmurda, soğukta iş bekleyen kalabalık erkek topluluğunun tek derdi bir kapalı mekan.

“İstediğimiz, kafamızı sokacak küçük bir mekan” şeklinde konuşan işçiler, kendilerine sığınacak bir yer gösterilmek istendiğini, ama sonradan yazın gelmesiyle bir türlü gerçekleştirilemediğini ifade ederek, “Buradan gelip iş için bizi buluyorlar, ama toz, toprak, sıcakta ter içinde kalırken, soğukta donuyor, yağmurda ıslanıyoruz. Rezillik içindeyiz. Oysa bize bir yer gösterilse orada işvereni beklesek bu çileyi çekmeyiz” şeklinde konuştu.

Tek sorunları kapalı bir kahvehaneye sahip olmak olduğunu söyleyen yorgun işçi sınıfı, “Yoksa biz çalışıyor ekmek parasını çıkarıyoruz Allah razı olsun işlerimiz oluyor. Tek derdimiz kapalı bir alan” dedi.

65 yaşında olduğunu söyleyen bir işsiz, “Rezalet içindeyiz. Böyle mi Avrupalı olcağız” diye sordu. Başka bir işsiz ise, “Evime ekmek götürmek zorundayım. Eğer hastalanırsam evime ekmek nasıl girecek. Sosyal güvencem bile yok” dedi.

ŞEHİR MEYDANINDA İŞ BEKLİYORLAR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 11:56:03
Güncelleme :19 Ekim 2009 Pazartesi 12:50:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?