24
Mayıs
2024
Cuma
AYVALIK - BALIKESİR

Büyüleyen konser!

AİMA'NIN MASTERCLASS KONSERİ İZLEYENLERİ ADETA BÜYÜLEDİ

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Uluslar arası Müzik Akademisi (AIMA)’nin yaz dönemine ilk masterclass konseri izleyenleri dinleyenleri adeta büyüledi.

Ayvalık'ta klasik müzikseverler, ‘Keman ve Viyola Masterclass Konseri’ni sunan sanatçıları ayakta alkışladı.

Konser sonunda keman ustası Lukas David'e plaket verildi. Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 1998 yılında kurulan Uluslar arası Müzik Akademisi (AIMA) kuruluşundan bu yana müzik alanında yaptığı başarılı çalışmalarla adından kısa sürede söz ettirmeyi başardı.

AIMA, 2010 yılının yaz çalışmalarına 19-26 Haziran 2010 tarihleri arasında Ayvalık'ta açtığı Keman ve Viyola Masterclass kursuna yurt dışından 1, Türkiye'den de 9 öğrenci katıldı.

Kursa katılan öğrencilere Avusturya'lı usta keman sanatçısı Lukas David, Çek Kemancı Bahuslov Matusek ile aynı ülkeden viyola sanatçısı Vlademir Bukaç verdiler.

AIMA'a binasında süren kurs döneminin sonunda öğrenciler tarafından düzenlenen konser, Ayvalık'ın, Alibey (Cunda) Adasında bulunan Alibey Kültür Merkezi'nde verildi.

Konsere, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gencer, Halil Kantarcı ile 200 kişi civarında klasik müzik sever izleyici olarak katıldı.

Konser gecesinin açılış konuşmasını yapan AIMA dernek başkanı Prof. Dr. Filiz Ali, "1998 yılında kurduğumuz derneğimizin başarılı çalışmaları bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. Hedefimiz müzikte genç ve yetenekli sanatçıları ortaya çıkarmaktır. Bu yıl içerisinde açacağımız kurslarla çalışmalarımıza devam edeceğiz" diyerek geceye katılanlara teşekkür etti.

DAVİD LUKAS'A PLAKET VERİLDİ

Keman ve Viyola konserinin ilk bölümünde 4 minik öğürenci ile geleceğin genç yetenekli öğrencilerin konseri beğeni toplarken, konserin ikinci bölümünde Keman ve Viyola'nın usta sanatçılarının verdiği konser davetlilere tarafından ayakta alkışlandı.

Konser sonrasında, Ayvalık Uluslar arası Müzik Akademisinin Başkanı Filiz Ali, "Derneğin kuruluşundan bu yana her yıl Ayvalık'a gelerek açtıkları kurslara öğreticilik yapan Avusturya'lı Keman ustası Lukas David'e onurlandırmayı uygun gördüklerini ifade ederek, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant'ın elinden ünlü keman sanatçısına plaket verdirdi.

Usta Kemancı Lukas David ise, "Bana verilen bu ödüle teşekkür ediyorum. Ayvalık'ı ve halkını çok seviyorum. Genç ve yetenekli öğrencilerimize bundan sonraki yıllarda da hizmet vermek istiyorum" şeklinde konuştu.

AİMA'NIN MASTERCLASS KONSERİ İZLEYENLERİ ADETA BÜYÜLEDİ
AİMA'NIN MASTERCLASS KONSERİ İZLEYENLERİ ADETA BÜYÜLEDİ
AİMA'NIN MASTERCLASS KONSERİ İZLEYENLERİ ADETA BÜYÜLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2010 Pazar 15:20:03
Güncelleme :27 Haziran 2010 Pazar 16:02:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?