18
Mayıs
2024
Cumartesi
AYVALIK - BALIKESİR

Ceviz büyüklüğünde dolu hasara yol açtı

Ayvalık İlçesi’nde öğle saatlerinde yarım saat süreyle etkili olan dolu yağışı, maddi hasara neden oldu.

Kent merkezinde yağan ceviz büyüklüğündeki dolu, ağaçların dallarının yanısıra çok sayıda otomobil ve evin camlarının kırılmasına neden oldu.

Yaklaşık 20 dakika süren dolu yağışının ardından şehir beyaz bir örtünün altında kaldı. Bir çok ev ve işyerinin camları kırılırken bazı vatandaşlar hafif şekilde yaralandı. Şehir lagarlarının da tıkanmasına neden olan dolu yağışı nedeniyle bazı sokak ve caddelerde de su baskınları meydana geldi. Bunun üzerine Ayvalık Belediyesi, elindeki tüm ekipleri alarma geçirerek şehirdeki yaşamın normale dönmesi için çalışmalara başladı.

Dolu yağışı Ayvalık şehir merkezi dışında ekili alanlarda da etkili oldu. Zeytinlik bölgelerde mahsulün dökülmesine neden olan dolu, Altınova ve çevresinde de bazı seralara zarar verdi.
Dolu yağışı, Ayvalık İlçesi’nin yanısıra Gömeç İlçesi’nde de etkili oldu. Özellikle ilçede tarım alanlarında etkili olan dolu yağışı, çiftçileri etkiledi.

Ayvalık Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sucu, dolunun zeytin bahçelerinde büyük zarara neden olduğunu belirterek, ağaçlardaki zeytinlerin döküldüğünü kaydetti.

Sucu, yetkililerle birlikte tarlalar ve zeytinliklerde zarar tespit çalışmalarına başlayacaklarını ifade etti.

ayvalık
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2004 Salı 16:21:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?