31
Mayıs
2024
Cuma
AYVALIK - BALIKESİR

CHP DSP’nin oylarını bölüyor

DSP DEĞİL, CHP DSP’NİN OYLARINI BÖLÜYOR

12 Haziran Genel Seçimleri öncesinde il genelinde yoğun çalışmalar sürdüren Demokratik Sol Parti Balıkesir İl Örgütü, önceki gün DSP Ayvalık İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

DSP Balıkesir İl Başkanı Levent Duvarcı öncülüğünde, DSP İl yöneticileri Adil Çandar, Nimet Gümüştaş, Ali Öztürk’ün de hazır bulunduğu ziyarette, il yönetimini DSP Ayvalık İlçe Başkanı Birsen Soyak ve partinin ilçe yöneticileri karşıladı. Balıkesir genelinde yoğun seçim gezilerinin sürdüğünü kaydeden DSP İl Başkanı Levent Duvarcı, 13 Haziran sabahında DSP’nin TBMM’ye girmesi gerekir. Çünkü mevcut siyasal ve ekonomik koşullarda Türkiye’nin DSP’ye ihtiyacı var. Merhum Genel Başkanımız Bülent Ecevit’in bizlere emanet ettiği dürüstlük düsturuyla hareket eden Milletvekili adaylarımız her daim yolsuzlukların karşısında ve yoksulların yanında olmaya hazırdır” diye konuştu.

Sorularımızı yanıtlatan Duvarcı, DSP’nin gerçek oylarının kararsızlar arasından çıkacağını belirterek, “Biz DSP olarak iktidarı yaşamış bir partiyiz. CHP ise halen daha iktidar olmanın nasıl bir duygu olduğunu tatmaya çalışıyor. Bizi 12 Haziran seçimlerinde CHP’nin oylarını bölmekle suçlayanlara her defasında söylediğimiz gibi; Biz değil, CHP bizim oylarımızı bölüyor. CHP Lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Merhum Genel Başkanımız Bülent Ecevit gibi mavi gömlek ve kasket giyerek, Ecevit’i taklit edip, bize ait olan oyları CHP’ye çekmeye çalışıyor. Ama taklitler her zaman aslını yaşatır. Bu yüzden de hiç kuşkusuz 13 Haziran sabahında TBMM’ye girecek ve ülkemizi AKP karanlığından kurtaracağız” diye konuştu.

DSP Balıkesir İl Başkanı Levent Duvarcı ve beraberinde ki il yöneticileri, Ayvalık İlçe Başkanlığının kesik olan elektriklerini açtırdıklarını belirterek, “Hangi koşullarda olursa olsun bizi Bülent Ecevit’in çizdiği yoldan hiçbir güç ayıramaz. Bu uğurda da önümüze çıkacak her güçlükle yılmadan ve bıkmadan mücadele etmeye hazırız” diyerek, DSP Genel Başkanı Masum Türker’e güvendiklerini ve Türkiye’nin ancak DSP projeleriyle kalkınarak, içinde bulunduğu derin ekonomik olumsuzluklardan kurtulabileceğinin altını çizdi.

 

“PARTİMİZDEN CHP’YE GEÇENLER BİZİ BAĞLAMAZ”

Yapılan ziyarette DSP’lilerin genel seçim öncesinde CHP’ye geçmesiyle ilgili sorumuzu yanıtlayan DSP Ayvalık İlçe Başkanı Birsen Soyak ise, “Partimiz bünyesinden CHP’ye geçenlere dikkat edecek olursanız iki isim ön plana çıkar. Bu iki isimde zaten bizim geçtiğimiz yerel seçimlerde Ayvalık ve Altınova Belediye Başkanı adaylarımızdı. Zaten partimizde uzak olanların CHP’ye geçmesinde bizim açımızdan herhangi bir sakınca yok. Bu bizi hiçbir şekilde olumsuz olarak yıpratamayacağı gibi, bağlamazda” ifadelerini kullandı.

DSP DEĞİL, CHP DSP’NİN OYLARINI BÖLÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2011 Perşembe 16:54:00
Güncelleme :9 Haziran 2011 Perşembe 17:37:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?