26
Mayıs
2024
Pazar
AYVALIK - BALIKESİR

Dar sokak çilesi

AYVALIK’TA DAR SOKAK ÇİLESİ

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin merkez mahallelerinde gece saatlerinde dar sokaklara park edilen özel otomobiller, ambulans ve itfaiyelere geçit vermiyor.

Önceki gece rahatsızlanan bir hastanın evine ulaşabilmek için yoğun çabalar harcayan Sağlık Bakanlığı’na ait 112 Ambulansı, kent merkezinde ki dar sokaklar ve sokaklara park edilen özel otomobiller nedeniyle zor anlar yaşadığı görüldü. Ayvalık ilçesinin tarihi evlerinin bulunduğu kent merkezine ait dar sokaklara gece saatlerinde park edilen özel araçlar acil durumlarda büyük sorun meydana getirdiği belirtiliyor.

Önceki gece Ayvalık’ın merkez mahallelerinden Kazım paşa’da, rahatsızlanan bir hastaya ulaşıp, müdahale etmek için büyük çabalar harcayan Sağlık Bakanlığına ait 112 Ambulansı bir yandan dar sokaklara girebilmeye, bir yandan da bu sokaklarda gece saatlerinde park halinde bulunan özel otomobil, traktör römorku ve at arabaları nedeniyle zor anlar yaşadı.

Hastanın bulunduğu sokağa giremeyen Ambulansta ki sağlık ekibi, ambulansı hastanın evinin önüne götüremeyince, hastayı ambulansa büyük bir güçlükle getirmek zorunda kaldı.

 

VATANDAŞLAR SORUNUN YETKİLİLERCE ÇÖZÜMLENMESİ BEKLENİYOR

Olaya tanık olan vatandaşlar, “Zaten merkez mahallelerdeki sokaklarımız oldukça dar, bu yetmezmişçesine bir de bu sokaklara özellikle gece saatlerinde park eden araçlar nedeniyle ambulans ve itfaiyeler acil durumlarda giremiyorlar. Geçmişte benzeri bir olayı da mahallemizde çıkan bir yangında itfaiye aracının sokağa giremediği gibi, park eden araçlar nedeniyle itfaiye erleri yangına müdahale etmekte de zorlanmıştı” diye konuştular.

Yasak olmasına rağmen dar sokaklara park yeri sorunu yaşadıkları için araçlarını evlerinin yakınında ki bu sokaklara park etmek zorunda kaldıklarını belirten araç sahipleri ise, “Güncel hayatta yaşanan ekonomik kriz ve ilçede ki otoparkların park ücretlerinin yüksek olması nedeniyle araçlarımızı geceleri evimizin önüne ya da evimize en yakın noktaya park etmek zorunda kalıyoruz” dediler.

AYVALIK’TA DAR SOKAK ÇİLESİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 12:33:01
Güncelleme :2 Mart 2010 Salı 13:14:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?