18
Mayıs
2024
Cumartesi
AYVALIK - BALIKESİR

Deveciler doyasıya eğlendi

DEVE SAHİPLERİ, GÜREŞ ÖNCESİ COŞKUYLA EĞLENDİ

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 6. Geleneksel Deve Güreşleri öncesi dev organizasyon için ilçeye gelen deve güreşleri sahipleri düzenlenen gecede doyasıya eğlendiler.

Ayvalık Belediyesi tarafından, Ayvalık Deveciler Cemiyeti ile birlikte, ilçenin güzide kulübü Ayvalıkgücü yararına düzenlenen 6. Geleneksel Deve Güreşleri öncesi deve sahipleri için verilen yemekte coşku büyük oldu. Çınar Düğün Salonunda yapılan Deveciler Gecesi’nde, Selçuk, Aydın, Germencik, Bodrum Yalıkavak, Torbalı, Dikili, Bayındır, Çanakkale, Edremit Körfezi’nin çeşitli ilçelerinden gelen deve sahipleri katıldılar.

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in İstanbul’da EMİTT Fuarı’nda olması nedeniyle katılamadığı gecede, Türközen’i temsilen geceyi organize eden Ayvalık Belediye Meclis Üyesi Arif Tünek, Geçen senenin ve bu yılın Deve Güreşleri Ağası, Ayvalıklı işadamı Mehmet Özman, Ayvalık Deveciler Cemiyeti yöneticileri ve üyeleri ev sahipliği yaptılar.

Gecede açık artırmaya çıkarılan değerli bir halıyı, bu yılında ağası seçilen Mehmet Özman kazandı. Özman, açık artırma sonrasında 2 bin TL ödediği halıyı, Ayvalık Deveciler Cemiyetine bağışladı.

 

GÜREŞLER İLE AYVALIK’IN TANITIMINA KATKI

Gecede görüşlerini dile getiren 6. Ayvalık Deve Güreşleri Ağası Mehmet Özman, “Ayvalık’ımızın sesini turizm güzelliklerinin yanı sıra bu tip kültürel etkinliklerle de duyurabilmenin gayretindeyiz. Sağ olsun arkadaşlar lütfettiler geçen yıl olduğu gibi bu yılda şahsımı Ayvalık Deve Güreşleri Ağası olarak seçtiler. Bende Allah izin verdiği müddetçe, bundan sonra gelecek yıllarda da Ayvalık Deve Güreşleri Ağası olabilmek için bu organizasyona elimden gelen tüm desteği vermeye çalışacağım” diye konuştu.

Gecede konuşma yapan Ayvalık Belediye Meclis Üyesi Arif Tünek de, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in sevgi ve saygılarını ilettiği mesajını vererek, “6. düzenlediğimiz bu deve güreşleri organizasyonun barış ve kardeşlik havası içerisinde geçmesini diliyor ve hepinize iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

 

ALİ EFE VE TÜRKMENBEYİ KARŞILAŞMASI

Gecede deveciler gönüllerince eğlenirken, gecenin konusu ertesi gün yapılacak olan deve güreşlerinde Ulucak’tan Ayvalık Deve Güreşlerine katılan Ege Bölgesinin Şampiyon develerinden Türkmenbeyi ile Ayvalık’tan Kasap Mustafa Yatkın’a ait Ali Efe adlı develerin karşılaşmasının sonucunun merakla beklendiği gözlendi.

Geceye Ayvalık’ın güçlü sesi ve sempatik sanatçısı Piyanist Eşref, İstanbul ve İzmir gecelerinin tanınmış assolisti Gülizar Vargel birbirinden güzel şarkılarla konuk deve sahiplerine müzik ziyafeti verdiler. Gecenin ilerleyen saatlerinde Ayvalık’lı ince saz ekibinin davul zurna ile geceye katılması konuk devecilerin gecedeki coşkusunu daha da yükselttiği gözlendi.

DEVE SAHİPLERİ, GÜREŞ ÖNCESİ COŞKUYLA EĞLENDİ
DEVE SAHİPLERİ, GÜREŞ ÖNCESİ COŞKUYLA EĞLENDİ
DEVE SAHİPLERİ, GÜREŞ ÖNCESİ COŞKUYLA EĞLENDİ
DEVE SAHİPLERİ, GÜREŞ ÖNCESİ COŞKUYLA EĞLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 11:39:05
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 12:48:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?