20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYVALIK - BALIKESİR

Develer kıran kırana mücadele etti

DEVELER KIRAN KIRANA MÜCADELE ETTİ

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde düzenlenen deve güreşleri kıran kırana geçti.

Her geçen gün meraklısı çoğalan, Türkiye’de başta Ege, Akdeniz ve kısmen de olsa Marmara bölgelerinde yaklaşık 250 yıldır geleneksel hale gelen Deve Güreşi heyecanı Ayvalık’ta esti. Ayvalık Belediyesi’nin katkılarıyla Ayvalıkgücü Belediyespor yararına yapılan 7.Deve Güreşleri’nin organizasyonuna Ayvalık Deveciler Derneği’nin de tam destek verdiği belirtildi.

13 Şubat 2011 Pazar günü, saat 10. 00'da Ayvalık Kamyoncular Garajı'nda başlayan deve güreşlerine 100’ün üzerinde tülünün katıldığı gözlendi. Festival havasından geçen güreşlerde genç develerin kıyasıya yaptıkları mücadeleler damgasını vururken, bahardan kalma bir havanın olması nedeniyle güreşlere büyük bir ilginin gösterildi.

Ege ve Marmara'nın en ünlü develerinin arenada verdiği mücadeleler güreş severler tarafından zevkle izlenirken, güreş arenasının dışında da vatandaşların deve sucuklarına afiyetle yedikleri gözlendi.

 

GÜREŞLER NEFESLER TUTULARAK İZLENDİ

İzmir, Selçuk, Aydın, Torbalı, Akhisar, Germencik, Çanakkale, Ezine ve Körfez bölgesinden gelen develerin gösterdiği performanslar izleyenlerden tam not alırken, 7.si organize edilen Ayvalık Deve Güreşlerine Canbey, Şöhret, Genç Efe, Onur Efe1, Onur Efe 2, Barbaros Kemal, Barbaros Han, Tokmak, Ali Efe, Drej Ali, Kılıç Ali, Reis ve Ahmetçik Usta develerinin yapmış olduğu güreşlerin güreş severlerce nefesler tutularak izlendiği gözlendi.

DEVELER KIRAN KIRANA MÜCADELE ETTİ
DEVELER KIRAN KIRANA MÜCADELE ETTİ
DEVELER KIRAN KIRANA MÜCADELE ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2011 Pazar 16:25:03
Güncelleme :13 Şubat 2011 Pazar 22:42:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?