25
Mayıs
2024
Cumartesi
AYVALIK - BALIKESİR

DP'de Sıray dönemi

AYVALIK DP’DE MEHMET SIRAY DÖNEMİ BAŞLADI

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bir süre önce Demokrat Parti (DP) Genel Merkezi tarafından ilçe başkanı olarak atanan Mehmet Sıray, yaptığı hummalı çalışmanın ardından önceki gün yeni yönetimini düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladı.

Anavatan Parti - DP birleşme sürecinde bütünleşebilmek için yoğun çabaların harcandığı Demokrat Parti’nin Ayvalık ilçesinde de suların durulması için çalışmaların arttığı gözlemleniyor. Geçtiğimiz Kurban Bayramı sonrasında yapılan toplantı sonrasında İlçe Başkanı olarak Hüseyin Özdemir belirlenirken, İlçe Başkan Yardımcılığına da 29 Mart yerel seçimlerinde MHP’den Ayvalık Belediye Başkan adayı olan Mehmet Sıray getirilmişti.

Ancak bir süre önce oluşturulan DP Ayvalık ilçe yönetimine Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Teşkilatlanma Sekreteri A. Baki Mert imzalı gelen bir yazıda, DP Ayvalık İlçe Balkanlığı’na Mehmet Sıray’ın getirildiği ve yeni ilçe başkanın da 15 gün içerisinde yeni yönetimini belirlemesi istenmişti.

 

YENİ YÖNETİM EŞİT SAYIYLA OLUŞTURULDU

Önceki gün yeni yönetimini belirleyen DP’nin çiçeği burnunda yeni ilçe başkanı Mehmet Sıray, Çınar Düğün salonunda düzenlenen basın toplantısıyla, 15 Anavatan, 15 Demokrat Parti üyesi toplam 30 kişiden oluşan yeni yönetim kurulu üyelerini kamuoyuna tanıttı.

Buna göre; Hüseyin Özdemir, Serdar Gürses, Halil Olut, Elmas Özmen, Fikret Zeybek, Suat Kaçak, Mustafa Cemil Oktay, Ahmet Kemer, Mustafa Büyükçıvgın, İlter Öksüz, Şakir Kadir Savaş, Saki Dizlek, Murat Erol, Volkan Yüken, Behiç Babadostu, Mustafa Dilsever, Ali Özdemir, Hakan Köselecioğlu, Levent Karadağ, Hakan Aslan, Volkan Bulu, Hasan Otan, Berat Üveyik, Yıldız Kül, Hüseyin Yıldız, Özkan Yazıcılar, Ramazan Kocakuşak, Hasan Güve ve Hasan Evren isimleri Ayvalık DP’nin yeni yönetim kurulunu oluşturduğu belirtildi.

 

MEHMET SIRAY: “SİYASİ GELECEK KAYGIM YOK”

Yıldız Kül’ün Ayvalık DP’nin yönetiminde ki tek bayan olmasının gözlendiği basın toplantısında konuşan Demokrat Parti Ayvalık İlçe Başkanı Mehmet Sıray, “Yeni yönetimimizi halkımızın içerisinde sevilen sayılan ve doğru insanlardan oluşturduğumuza inanıyorum. Birleşme sürecinde her iki parti üyesi arkadaşlarımızda çok ciddi fedakârlıklar gösterdiler. Bizim için birleşme değil, bütünleşmek önemlidir. Ayvalık DP için yepyeni bir sayfa açıyoruz. Geçmişin defterini kapattık. Yepyeni bir sayfa açtık. Oluşturduğumuz yeni yönetimimizi Genel Merkezimiz de onayladı. İnşallah bizim gibi diğer il ve ilçelerde sorunsuz olarak birleşme süreçlerini tamamlarlar” diye konuştu.

Şahsı adına hiçbir siyasi gelecek kaygısı taşımaksızın kendisine verilen bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek istediğinin altını çizen Mehmet Sıray, “29 Mart’ta bir seçim atlattık. Kaybettik. Halkımızın teveccühüne saygı duyuyorum. 43 yaşındayım ve 18 yıldır siyasetin içerisindeyim. Şuna gönülden inanıyorum, Siz iyi olduğunuz ve niyetiniz iyi olduğu sürece Allah yardım ediyor. Bizim için siyaset yaptığımız partinin isminin önemi yok. Bizim için önemli olan Ayvalık sevgisidir. Biz yapılan hizmetlerin halkımıza daha iyi yapılabilmesinin mücadelesini yapacağız. İkitdarsa; iktidar, muhalefetse; muhalefet her göreve varız. İlçemizin geleceği için Basın, iktidar ve muhalefet hep birlikte çalışmak istiyoruz. Ülkemizde son dönemde yaşanılanlardan büyük üzüntü duyuyorum. İçinde bulunduğumuz durumdan kurtulabilmek basına, iktidara ve muhalefet çok önemli görevler düşüyor. Bize verilen emaneti vatan, millet ve şehitlerimiz adına yerinde tutmak gerekiyor” diye konuştu.

AYVALIK DP’DE MEHMET SIRAY DÖNEMİ BAŞLADI
AYVALIK DP’DE MEHMET SIRAY DÖNEMİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2010 Pazar 13:28:01
Güncelleme :21 Şubat 2010 Pazar 13:33:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?