28
Mayıs
2024
Salı
AYVALIK - BALIKESİR

Emekli Astsubaylardan Fransa'ya tepki

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Ayvalık İlçe Başkanı Ender Özkıranlar, sözde Ermeni soykırımını reddetmeyi suç sayan Fransa'ya tepki göstererek, "Lafontaine'nin torunları tarih değil, masal yazmayı daha iyi bilirler" dedi.
 
Dünyada 20. asırdaki soykırımlara dikkati çeken TEMAD Ayvalık İlçe Başkanı Ender Özkıranlar, "Jean De Lafontaine'nin torunları tarih değil, masal yazmayı daha iyi bilirler. Tüm uluslar tarihleri ile yüzleşmeğe başlayacaklarsa, batılı ülkelerin bu aynada gördükleri ile yüzleri kızarmalıdır" dedi.
 
Afrika ve Ruanda'da 2003'te iki milyon insanın katledildiğini, koca bir kıtanın mezarlığa dönüştürüldüğünü, 90 yıl öncesini bugün gündeme getirenlerin yakın tarihte Hitler'i, Mussolini'yi ve Franco'yu ortaya çıkaranlar olduğunu açıklayan Başkan Özkıranlar, "Osmanlı, 600 yıl asimile etmeği dahi düşünmediği bir millet için neden soykırım yapmayı düşünsün? İstese 600 yılda bunu gerçekleştiremez mi idi? Osmanlı imparatorluğu dünyanın en uzun süreli ve en büyük üçüncü imparatorluğudur. Bu büyük düzen, her milletin örf, adet, dil ve dinine saygı ile sağlanmıştır. Bu imparatorluk yıkıldığında, kaybettiği topraklar üzerinde 52 devlet kurulmuştur. Nedense sadece Ermeniler soykırım iddiasında bulunmuştur. Bugün Osmanlı'dan sonra Balkanlar'a, Orta Asya'ya barış gelmemiş, taşlar yerine oturmamıştır" dedi.
 
Tarihimizden utanç duymadıklarını dile getiren Özkıranlar, "İsterdik ki her milletin tarihi bizimki kadar onurlu olabilsin. Kızılderililer'e, Yahudiler'e, siyah ırklılara, Hindu ve Pakistanlılar'a kendi ırkının dışında herkese soykırım uygulamak isteyenleri tarih yazmaktadır.

Evrensel bakış tüm soykırımlara karşı çıkmayı gerektirir. Tarihi, meclisler değil, tarihçiler yazar. Umarız düşünceye ceza teklif eden bu ilkel yasadan vazgeçidilir. Aksi halde kimin kazanıp, kimin kaybedeceğini tüm dünya görecektir" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2006 Çarşamba 17:48:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?