19
Mayıs
2024
Pazar
AYVALIK - BALIKESİR

Engelliler Parmaksız’la devam dedi

PARMAKSIZ GÜVEN TAZELEDİ

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 10. Olağan Genel Kurulu’nu yapan Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Merkezi, yola Muharrem Parmaksız’la devam kararı aldı.

Pazar günü saat 14.00’de Ayvalık Belediyesi’ne ait İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yapılan genel kurul toplantısında Divan heyetine Gülten Takıl, Metin Baş ve Kenan Derin seçildi. Divan heyetinin oluşturulmasından sonra Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, derneğin üç yılda bir yapılan genel kurulunda Faaliyet ve Denetleme raporlarını Halil Burgaz okudu.

Tek listeyle yapılan seçimlerde Muharrem Parmaksız başkan olarak yeniden seçilirken, Yönetim Kurulu üyeliklerine de Halil Burgaz, Turgay Ezer, Mustafa Çetintaş, Yasemin Tokta, Esin Yumulcay, Savaş Solaç getirildi. Denetleme Kurulu üyeliklerine Mustafa Oynar ve Serdar Birlit, Dernek Disiplin Kurulu Üyelikleri de Kezban Bacak, İbrahim Akkalem ve Özer Dikduran isimlerinden oluştu.

Dernek Başkanı Muharrem Parmaksız Genel Kurula hitaben yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin gündemi her gün değişiyor. Bu kadar hızlı akan ülke gündeminde de biz engellilerin sesi ve istekleri kaybolup gidiyor. Eğer sorunlarımızı dile getirmek için Ankara’nın yoluna koyulsak, boş meydan bulamayız” diye konuştu.

 

Parmaksız, Aralık Dünya Engelliler Günü’nde dile getirdiği, ‘Engelliler Şurası’nda Başbakanlık Korumaları tarafından bir engelli tartaklandı’ iddialarının arkasında durarak, “Bir süre önce yapılan ve ülkemizde ki engellileri yakından ilgilendiren şura sonrasında 3 Aralık Dünya Engelliler gününde yaptığım konuşma sonrasında kürsüye benden sonra çıkan knuşmacı, O engelli arkadaşın şov yaptığını iddia etmişti. O gün bu konuyla ilgili bana cevap hakkı verilmediği için o arkadaşıma şimdi cevap vermek istiyorum. Be kardeşim, tartaklayanın hiç mi suçu yokta bütün suç benim engelli kardeşlerimde mi? Sizler bizim hakkımızı böyle mi arıyorsunuz? Engellilerimize sahip çıkın yoksa bizde Nasreddin Hoca gibi bizim derdimizden damdan düşen anlar demek zorunda kalırız” dedi.

 

“ENGELLİ HAKLARININ ARAMDIĞI SÖYLEMLERİ SAMİMİ DEĞİL”

Engelli haklarını ülke genelinde aradığını iddia edenlerin samimi olmadığını dile getiren Parmaksız, “Hak hak diyoruz. Bizim hakkımızı kimler arıyor bir gözümüzden geçirelim. Ya Başbakan danışmanı olmuştur. Yağa sabuna bulaşmaz. Ya Müteahhittir, Acaba iktidardan hangi inşaat ihalesini alırım yapanlar ya da 10 tane özel Rehabilitasyon Okulum var 11.ciyi de açabilir miyim? diye düşünenlerdir engellilerin sırtına basarak bu şurâya katılanlar. Allah aşkına, bunlar Ankara’da engellilerin haklarını savunmak için masaya yumruklarını vurabilirler mi?” diye sordu.

 

Konuşmasında 3 Aralık engelliler gününde Başbakanlığa ulaştırmak üzere Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant’a Engelli Açılımı taleplerine, Başbakanlıktan cevap geldiğini belirten Parmaksız, “Açılım talebimize Başbakanlıktan cevap geldi. Gelen cevapta Açılım konusunda ki taleplerimize yaklaşımlarında bizim bildiklerimizi yine bize hatırlatmış oldular ve değişen bir şey olmadı” diye konuştu.

Parmaksız yeniden seçilmesinden dolayı Genel Kurul üyelerine teşekkür ederken, “BU güne kadar emeklemiştik. İnşallah bundan sonra koşacağız” dedi.

PARMAKSIZ GÜVEN TAZELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 15:13:04
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 18:42:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?