22
Mayıs
2024
Çarşamba
AYVALIK - BALIKESİR

Hayat 4 operasyonu

Balıkesir'in Ayvalık ve Gömeç ilçelerinde emniyet güçlerince düzenlenen iki ayrı operasyonda toplam 35 kişi gözaltına alındı. 

Jandarmanın "Hayat 4" adıyla gerçekleştirdiği operasyonda, Ayvalık'ta eş zamanlı olarak 8 ayrı evde ve 1 ağılda yapılan arama neticesinde 1 el yapımı tabanca, 1 adet kurusıkı, 3 adet av tüfeği, 1 adet ve fişek, mermiler, kama ve bıçaklar ile bir miktar esrar ele geçirildi. Toplam 16 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Görevli memura mukavemet ve mala zarar verme suçlarından halen cezaevinde tutuklu olan suç örgütü lideri olduğu iddia edilen H.A. ve S.A. ile firar durumunda olan 4 şüpheli şahısla birlikte toplam 22 şüpheli hakkında tahkikat yapıldığı öğrenildi. 

Gömeç'te de Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ve jandarma işbirliğiyle bir operasyon düzenlendi. Operasyonda sahte evrakla araç muayenesi yaptıkları ve yaptırdıkları iddia edilen 19 kişi gözaltına alındı. 24 ayrı noktaya baskın düzenlenerek arama yapıldı. Yapılan aramalar sonucunda sahtecilik yaptığı ileri sürülen 19 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler arasında emekli bir komiserin de bulunduğu öğrenildi. Zanlılarının Gömeç ile Emniyet Amirliği'nde yapılan ilk sorgulamalarının ardından Ayvalık Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilecekleri bildirildi. Zanlıların evrakta sahtecilik ve sahte evrakla araç muayenesi yapma suçlamalarıyla hakim karşısına çıkartılacakları öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2007 Çarşamba 13:29:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dogus sen IP: 88.242.100.xxx Tarih : 7.04.2007 13:41:31
sızın gıbı emnıyet guclerı arkamızda olduktan sonra bız korkmayız ben ayvalıktan sız bızı korumakla gorevlısınz bızde sıze saygı gostermekle???