19
Mayıs
2024
Pazar
AYVALIK - BALIKESİR

Kadınlara ücretsiz danışmanlık

KADINLARA ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK HİZMETİ

Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği (KASAİD) Balıkesir’in Ayvalık Şubesi, ilçedeki kadınlara ücretsiz hukuki ve psikolojik danışmanlıklar vermeye başladı.

Şimdilik randevu sistemi ile dernek binasında ücretsiz olarak verilen danışmanlık hizmetinin ileride Kadın Dayanışma Merkezi için ön çalışma olduğu belirtildi.

Ayvalık ilçesinin en aktif derneklerinden biri olarak kabul edilen KASAİD Ayvalık Şubesi ilçedeki kadınlara el becerilerini geliştirme kurslarını sürdürürken, önceki günde pek çok derneğe örnek olacak bir uygulamayı hayata geçirdi. Kadınlara hukuksal ve psikolojik danışma hizmetleri vermeye başlayan derneğin bu faaliyetine ilçede ki özellikle aile içi şiddet gören kadınlarla, boşanma öncesi hukuki haklarını öğrenmek isteyen çok sayıda ev hanımı yoğun ilgi gösteriyor.

KASAİD Ayvalık Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Psikolog Aytül Hoştan kendilerinden psikolojik destek talep eden kadınlara ücretsiz psikolojik danışmanlık verirken, yine KASAİD üyesi Avukat Songül Afacan Cumalı da hukuki sorunlar karşısında kadınlara hukuki hakları ve izleyecekleri hukuksal yol konusunda danışmanlık yapmalarına ilçe kadınlarının yoğun ilgi gösterdiği dikkatlerden kaçmıyor.

Kadınların toplumsal hayatta yaşamış oldukları aile içi şiddet konusunda gerektiğinde hukuki haklarını öğrenebilmek ve evliliğini sonlandırmak isteyen bayanların evlilik sonrası nafaka, tazminat ve bunun dışında hukuki alanlarda ki haklarını bireysel olarak dernek üyesi Avukat Songül Afacan Cumalı tarafından anlatılıyor. Birebir görüşmelerle yapılan hukuki danışmanlık için kadınların önceden dernek başkanı Filiz Karayelli’ ile temas kurup, randevu alması gerekiyor.

KASAİD Üyesi Avukat Songül Afacan Cumalı, “Kadınlarımızın aile içi sorunlarında kendilerine gönüllü olarak yardımcı olabilmek için hukuksal danışmanlık yapıyoruz. Örneğin bizlere daha çok, aile içi şiddet gören ya da eşleriyle geçinemeyen kadınlarımızın boşanma öncesi süreç ile ilgili kapsamlı bilgi istiyorlar. Bunun yanı sıra ailenin korunması ile ilgili yasa kapsamında ki hukuksal alanlarda da kadınlarımıza ışık tutuyoruz” diye konuştu.

KASAİD Ayvalık şubesinde kadınlara hukuki konular dışında, aynı zamanda dernek yönetim kurulu üyesi olan Psikolog Aytül Hoşbakan’da kadınlara psikolojik danışmanlık yapıyor. Kadınların güncek hayatta karşılaştıkları sosyo-ekonomik sorunlar ve çoğu zamanda aile içi şiddetler karşısında yaşadıkları psikolojik sorunları için yine dernek başkanlığıyla önceden randevu alınarak, haftanın belirlenen günlerinde kadınlarla birebir yapılan görüşmelerle psikolojik destek veriliyor.

Psikolog Aytül Hoşbakan, “Günlük hayatında ekonomik sorunlar ile meşgul olan kadınlarımız ne yazık ki kendilerinde ne maddi, ne de manevi anlamda güç bulup, bir psikoloğa gidemiyorlar. Biz kadınlarımızın bu engellerini ortadan kaldırarak, kendilerine psikolojik danışmanlık yaparak bu konuda destek oluyoruz” diye konuştu. Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği Ayvalık Şube Başkanı Filiz Karayelli, “Derneğimiz üyesi Avukat ve Psikolog arkadaşlarımızın hiçbir ücret talep etmeden ilçemizde yaşayan kadınlarımızın sosyal ve aile içi yaşamlarını destekleyebilmek ve iyileştirebilmelerine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Psikolojik ve Hukuki konularda desteğe ihtiyacı olan kadınlarımız Ayvalık’ta, Hayrettin Paşa Mahallesi Barbaros Caddesi No: 78 adresinde bulunan KASAİD Ayvalık Şubesine ya da (0266)3128899 no’lu telefonla bizlere başvurarak dernek olarak sunduğumuz bu imkândan yararlanabilirler” diye konuştu.

Ayvalık’ta Kadın Dayanışma Merkezi açılması konusunda şimdiye kadar geç bile kalındığını düşünen Filiz Karayelli, “Aslında bizler derneğimizde başlattığımız hukuki ve psikolojik danışmalıkları ileride açılması için yoğun çalışmalar içinde olduğumuz Kadın Dayanışma Merkezi kurulması ön çalışmaları olarak görüyoruz. İnşallah gelecekte Ayvalık’a böylesi bir hayati konuda gerekli olduğuna inandığımız böyle bir merkezi kazandırmaya çalışacağız” diye konuştu.

KADINLARA ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK HİZMETİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2009 Salı 11:11:02
Güncelleme :15 Aralık 2009 Salı 15:57:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?